Video : Tipsbladet
Champions League

Rutsjetur: Det var idiotisk, Jelert!

KOMMENTAR: Jacob Neestrup kunne have fejret et års jubilæum som FCK-træner med karrierens største resultat, men det ændrede et rødt kort, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

FCK’ERNE FIK fik ørerne tudet fulde af hele den tyrkiske musik fra kampens start, men det var danskerne, der fik instrumenterne til at stemme bedst!

I en kogekedel af en hjemmebane, var det FCK, der holdt hovedet koldt og afslutningerne fra Mohamed Elyounoussi og Diogo Goncalves endnu køligere.

Det var en gennemført voksen-indsats med internationalt snit. En kamp som FCK specielt i første halvdel af anden halvleg havde fuldstændig styr på.

HER VAR VIRKELIG ingen fare på færde mod et tyrkisk hjemmehold, der var på vej ud i Bosperus-stræde i opløst tilstand!  FCK var på vej mod en kongeresultat, der ville have givet genlyd i det meste af Europa.

Altså indtil det 73. minut, hvor Elias Jelert hverken havde styr på krop, overblik eller tændingsniveau, men ragede et tåbeligt gult kort til sig efter en unødvendig hård tackling på et ufarligt sted.

Det andet af slagen - og FCK reduceret til 10 mand.

DET FIK SELVFØLGELIG Galatasaray til at lugte blod - og FCK blev naturligt nok presset langt tilbage på banen.
Med to brillante mål af Boey og Tete, så måtte FCK nøjes med 2-2, der efter kampforløbet må føles som et lille nederlag for københavnerne.

Det er en tung en at sluge for kun 20-årige Jelert, men der er ingen vejr udenom: Han solgte holdkammeraterne på vej mod en gigantisk triumf med den udvisning!

OK, VI KAN da godt blive enige om, at FCK virkede mærkede i kampens start, hvor blodet rullede hurtigt både på tribunerne og på banen.

Her smed FCK for mange bolde væk, hvor kun Kamil Grabara, overliggeren og manglende kvalitet hos Galatasarays afsluttere gjorde, at tyrkerne ikke kom foran i kampens første 20-25 minutter.

JA, JA, JA - men man skal kende sin besøgelsestid og det gjorde FCK med det fremragende mål til 1-0. Erobringen på midten, stikningen i dybden, indlægget, hovedstødet, jamen alt udført perfekt og toppet med Elyounoussi smukke afslutning.

Det samme med 2-0-målet, hvor Birger Meling med stor overblik finder Diogo Goncalves, der med overblik og tro på sin højrefod sparke første gang med den største selvfølgelighed. KLASSE!

Med resultatet fik FCK selvfølgelig et vigtig point på udebane mod den modstander, der sikkert bliver holdet som FCK skal dyste med om tredjepladsen i gruppen og dermed Europa League-fodbold efter nytår.

ALLIGEVEL MÅ Jacob Neestrup være skuffet efter en kamp, hvor man havde Galatasaray HELT nede i sækken, og han vil naturligvis også analysere, om han foretog de rigtige udskiftninger efter Jelerts røde kort. Gjorde den defensive tilgang, at Galatasaray fik presset FCK FOR langt tilbage.

Han kunne have sikret sig den perfekte et-års gave som FCK-træner, men må altså nøjes med en trøstepræmie efter en rutsjebane-tur af en fodboldkamp.

DEN 20. SEPTEMBER var nemlig lige præcis dagen, hvor Jacob Neestrup tog over fra Jess Thorup som FCK-træner - og hvilket år han har haft,

Sportsdirektører bliver ofte bedømt på de spillere som de køber og sælger, men der er ingen tvivl om, at Peter ‘PC’ Christiansen største genistreg var at hente Jacob Neestrup tilbage til FCK og senere gøre ham til førsteholdstræner.

Det udligner mange Amoo-, Mukairo- og Babacar-handler….