Video : Tipsbladet
Landshold

Ja, gu' er det et tordnende problem, Hjulmand

Kasper Hjulmands midtbane leverer stort set ikke andet end en højkvalitets omgang boldflytteri, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

ER DER KRISE mellem landsholdet og fodbold-Danmark? Har den bumlede EM-kvalifikation med flere pivringe præstationer og siden Kasper Hjulmands trupudtagelse, der fik drøje hug af Thomas Gravesen, slidt så meget på tilliden og opbakningen?

NÅR MAN KIGGER på tilskuerfremødet i Parken er råkold martslørdag, knap 31.000 var dukket op, så er der jo ikke meget, der tyder på, at der skulle være sådan en krise mellem landsholdet - og lur mig om ikke også seertallene vil være gode.

KIGGER MAN SÅ på duellen mod Schweiz, så kan man da også roligt konstatere, at landsholdet og Kasper Hjulmand den ondefløjteme ikke gør meget for at forkæle de trofaste og vinde kritikerne over.

Det kan godt være, at Danmark og Schweiz mindede meget om hinanden rent taktisk og derfor fik sat hinanden skakmat, men hjemme i Parken kommer Danmark med alt, alt for lidt.

For lidt mod, for lidt kvalitet og mest af alt bare en langgaber af en 0-0-træningskamp. Øv!

KASPER HJULMAND gik med den gamle garde på midtbanen, nemlig Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney og Christian Eriksen. En trio, hvor Delaney lige er kommet tilbage fra en skade, mens de to andre er yderst sjældne gæster på græstæppet i Premier League.

Resultatet: Tjae, en højkvalitets omgang boldflytteri! Ja, Eriksen med en enkelt eller måske to klasseafleveringer og et fremragende frisparksforsøg, men generelt spillede trioen med livrem og seler.
Der er ingen af de tre, der kan sætte en mand eller to, så det blev forudsigeligt, blikket mest bagud eller til siden og helt ufarligt.

SELVFØLGELIG VÆLGER HJULMAND netop de tre for netop at give dem spilletid og kilometer i benene, men lige så sympatisk det kan være, så burde landsholdet ikke være stedet til den slags. Der spiller man, når man er i form.

Det var heller ikke fra den kant, at Yussuf Poulsen eller Rasmus Højlund blev sat i scene, ligesom de to angribere heller ikke fik meget hjælp fra de to wingbacker i Viktor Kristiansen og Joakim Mæhle.

Det er jo vanvittigt ærgerligt, når nu vi langt om længe har en kvalitetsangriber i netop Rasmus Højlund, men han skal sgu’ da sættes i scene - og det formåede Danmark slet ikke.

SÅ JA, DET ER DA et tordnende stort problem, at vores åbenbart foretrukne midtbane-trio ikke er mere i aktion for deres klubber - og så bliver det jo endnu mere tydeligt, at en type som Nicolai Vallys burde have været i spil.
Og specielt, når nu Hjulmand alligevel ikke havde den store tiltro til Mikkel Damsgaards niveau…

FOR HVOR HULEN er den spiller, der kan noget på egen hånd og udfordre sine direkte modstandere. Ikke med i Parken, i hvertfald.

Hvis kampen mod Schweiz er en rettesnor for den kommende EM-slutrunde, så er der ingen grund til at have alt for store forventninger til sommerens kæmpe begivenhed, men det store spørgsmål er selvfølgelig: Tror Hjulmand på, at de spillere, der slider med spilletid klubberne, lige pludselig eksploderer med drømmefodbold til EM?

Han har nu tre testkampe mere til at få denne udgave af et dansk landshold til at stå knivskarpt til sommer - og skal vi ikke bare blive enige om, at der er RIGELIGT at gøre!