Foto: Getty Images
Generelle

Leder: Barcelona er gået fra rollemodel til skrækeksempel og kan miste Messi

FC Barcelona spilder Lionel Messis tid, skriver chefredaktør Troels Bager Thøgersen i en leder fra Tipsbladet fredag.

Lederen er fra fredagens trykte udgave af Tipsbladet. Du får Tipsbladet med, når du køber Ekstra Bladet om fredagen. Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Det vakte ikke udelt begejstring, da jeg 10. juli skrev lederen ”Barcelona spilder Messis tid – skal han til Real Madrid?”

Fair nok, Real Madrid var skrevet med et glimt i øjet, men de er faktisk et af de bedste bud på en aftager til Lionel Messi, hvis det er slut i FC Barcelona, og Real har forsøgt sig flere gange før med bud på argentineren.

Jeg kender ikke Lionel Messis aftale med FC Barcelona, og om det på en eller anden måde er sikret sådan fra cataloniernes side, at han ikke kan skifte til Real, ved jeg ikke.

Læs også:Ikke kun Larsson: Robert Skovs tidligere træner skifter også til Barcelona

Men at FC Barcelona spilder Lionel Messis tid, det står vel soleklart efter blamagen i Champions League.

Alle ville være det ny FC Barcelona efter Champions League-triumfen i 2009, som holdet anført af Josep Guardiola vandt i overlegen stil over Manchester United med otte spillere fra La Masia i aktion.

I dag er FC Barcelona i fare for at overtage AC Milans status som den klub, man fortæller uvorne sportsdirektører og klubejere, deres klub kan blive til, hvis de ikke forvalter deres ansvar ordentligt.

FC Barcelonas hold er en katastrofe af et sammensat misk-mask uden den nødvendige retning og kvalitet, og selvfølgelig skulle man have revet plastret af for flere år siden og have spillet nye folk ind i stedet for Piqué, Busquets, Alba og de andre.

Læs også:Fredagens rygtebørs: Koeman hiver landsmænd med til Barcelona

Har de ikke prøvet? Jo måske på nogle pladser, men mulighederne er blevet skyllet ud på katastrofalt ringe brug af ressourcerne. Tænk sig, at verdens næstdyreste spiller Philippe Coutinho scorede to gange for modstanderen i FC Barcelonas 2-8-nederlag, at Ousmane Dembélé end ikke blev skiftet ind, og at sidste sommers store nye navn Antoine Griezmann var sat på bænken.

Der er udskrevet præsidentvalg i FC Barcelona til marts, og det bliver en svær operation. Det er ikke nemt at konkurrere i toppen af europæisk fodbold i disse år mod stenrige ejere med to eller trecifrede milliardbeløb på kontoen. Og den ny cheftræner Ronald Koeman risikerer at være væk igen efter valget til marts.

Presset på FC Barcelona er ekstremt, og vil Lionel Messi noget mere med sin karriere de næste par år og frem mod VM 2022, hans nok sidste chance for at vinde VM, har der ikke været et mere realistisk tidspunkt til et Messi-exit siden den skattesag tilbage i 2016, Messi og hans far Jorge i øvrigt var helt selv ude om.

Læs også:Avis: Braithwaite-forhandlinger mellem Barca og West Ham strander

Læs også:Tidligere FC København-profil vender tilbage til Skandinavien

Læs også:United-målmand vender tilbage fra lejeaftale: Kan ikke vente