• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Stig Tøfting

Tøffe svinger kniven: De 10 har skuffet mig i SL

Foto: Getty Images

Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting, har udpeget 10 spillere, der ikke har levet op til hans forventninger.

Af Stig Tøfting

DER ER NOGLE lister, man gerne vil på - og så er der dem, man helst vil undgå. Jeg har lavet en af de sidstnævnte, og som altid når man laver lister og bedømmelser, så er det vigtigt lige at få præmisserne på plads, så lad os prøve det.

Det er MIN liste, så det er jo mine uindfriede forventninger, der dybest set danner grundlag for rangeringen af disse Superliga-spillere. Det handler altså ikke kun om spilletid, mål, assists og store fejl. Ingen bliver bedømt på det samme - og der findes ikke en facitliste.

DA JEG SAD og lavede listen, så slog det mig selvfølgelig, at der er flest offensivspillere på listen, men det er vel ikke så underligt, for det er jo dybest set dem man tænder for skærmen eller går på stadion for at se. Dem vi har de største forventninger til.
Men lad os komme i gang!

1. Andreas Cornelius, FCK


Sølle 431 Superliga-minutter er det blevet til for Superligaens bedst betalte stjerne. I syv kampe er han startet inde i de fire, spillet tre kampe fuld tid - og ja, resultatet er nul mål!
Jeg havde så store forventninger, da han kom hjem. At han ville styre luftrummet og rense Superligaen af. At han ville terroriserer forsvarsspillerne. Cornelius kan jo ikke gøre for, at han har været skadet - endda over flere omgange - og derfor ikke har spillet kontinuerligt. Der er ikke meget at måle på, men derfor er jeg da vildt skuffet over, at vi ikke får set Cornelius for fuld udblæsning.

2. Stephen Odey, Randers


Han bombede løs for Randers i sidste sæson, men da han så forlængede aftalen med klubben, døde målscoringen fuldstændig. I sidste sæson scorede han ikke i de sidste otte kampe, og denne sæson har blot budt på en scoring i 21 kampe.
Han har fået masser af chancer, men fyrer med løs krudt. Ikke en eneste gang i denne sæson har han formået at spille fuld tid, 11 gange som starter og 11 gange pillet ud, så Steven Odey har på alle leder og kanter været en kæmpe skuffelse.

3. Sigurd Haugen, AGF


Han kom til AGF som det store angrebshåb, men har været mere håbløs i denne sæson. I 24 kampe er Haugen startet i de 15 og kun en gang har han spillet fuld tid, nemlig i åbningskampen mod Brøndby. To mål og en assist har han sat på kontoen, og det er jo åbenlyst alt for lidt. Han har svært ved at holde på bolden og går ikke lige så godt med i spillet eller afslutter lige så skarpt som Patrick Mortensen, der fint evner selv at score sine mål uden Haugen på banen.

4. Emam Ashour, FC Midtjylland


Når man kommer med et prisskilt på 20 millioner kroner, har landskampe for Ægypten og bliver rost i høje toner af FCM-ledelsen og FCM-legenden Mohammed Zidan, så følger forventningerne selvfølgelig med. Også mine. FCM-ledelsen mente selv, at hér havde de en spiller, der kunne fylde hullet efter Evander og Anders Dreyer. Hmm, jeg har ikke set noget impact på FCM-mandskabet fra Ashour og hverken i sejrene over OB og Lyngby samt den uafgjorte mod AaB var han åbenbart ikke god nok til at komme ind. Der skal leveres langt mere fra den dyre ægypter.

5.Nicklas Helenius, AaB


Selvfølgelig er jeg skuffet over Helenius. Vi taler sidste års topscorer i Superligaen, og en mand, der ved hvor målet står. Tilbage til hjerteklubben, så hvad kunne gå galt? Meget, åbenbart. Helenius selv skal ikke frikendes, men han vender tilbage til et hold, der fungerer dårligt og ikke slår indlæg! Jamen, hvad skal man så bruge Helenius til? Helenius skaber ikke tingene på egen hånd, men skal sættes op og det har AaB ikke formået. Det virker også helt sort, at man ikke kunne bruge ham mod OB i en kamp, der skulle vindes.

6. Daniel Wass, Brøndby


Ligesom Andreas Cornelius, så er det her forventningerne, der spiller ind. Jeg havde tårnhøje forventninger til Wass, der kom hjem med et fornemt CV i bagagen, men de er ikke blevet indfriet. Nej, han har ikke været nogen katastrofe, og 19 kampe, et mål og fem assists er godkendt, men han har ikke været den styrmand og leder som mange - også jeg - havde forventet. Han har ikke løftet Brøndby-holdet, men de har så til gengæld heller ikke løftet Wass.
Det er ingen undskyldning, at han cirkulerer lidt mellem back og midtbane for det har han gjort hele karrieren, men han er på listen fordi han SKAL være en af de klart bedste i Superligaen og det har han ikke været. Farten har han ikke helt længere, afstanden mellem det hovedet vil og benene kan er blevet større og så kommer der fejl som den mod FCN.

7. Lucas Andersen, AaB


Uretfærdigt, at han er på listen? Ja, måske, og først og fremmest, så er jeg bare glad på Lucas Andersens vegne over at han rent faktisk er kommet tilbage på et godt niveau efter en alvorlig korsbåndsskade. Når jeg alligevel er skuffet, så er det selvfølgelig fordi jeg VED, hvad Lucas Andersen kan. En af ligaens bedste fodboldhoveder, masser af visioner og med en sindssyg lækker afleveringsfod. Engagementet og hans iver efter at levere varen fejler intet, men han dikterer ikke kampene længere.

8. Simon Makienok, Horsens


Et mål, en assist. Det er der sgu’ ikke meget topangriber over, og derfor har Simon Makienok selvfølgelig været en skuffelse på højde med ham selv.
15 kampe, hvor han kun er startet inde i de fire, vidner også om en angriber, der ikke har formået at bide sig fast i Horsens. Det er trods alt en spiller, der har fungeret i 2. Bundesliga, hvor der er godt knald på kampene, masse af tilskuere og intensitet, så at han ikke kan spille sig på holdet i Horsens er vildt skuffende. Og at han hellere vil bo på Sjælland giver heller ikke noget godt udgangspunkt for ham.

9. Paulinho, FC Midtjylland


Da han var bedst, var han en af de bedste backs i Superligaen. Kunne noget på egen hånd, havde fart og skarpe indlæg. Nu er han ikke halvdelen af den spiller, og han er gået fra at være en af de første på holdkortet til at være glad for at blive udtaget. Han er gået helt i stå, og ligner en mand, der skal videre fra FCM.

10. Mamoudou Karamoko, FC København


Alle andre på listen er blevet bedømt på Superliga-meritter, men som en lille ekstra bonus, så tager vi Karamokos pokalkamp i Vejle med. Her var han kropumulig, som han også har været det i de få Superligakampe, han har fået. Han er ikke i nærheden af at være de 11 millioner kroner værd som han kostede og har slet ikke FCK-kvalitet.

Uden for nummer: Pione Sisto, FCM
Ligesom FC Midtjylland, så smider jeg ham også udenfor kategori! Talentet er uomtvisteligt, men hovedet er vist ikke skruet helt rigtigt på. Startede som lyn og torden med tre mål i de første fire kampe, men derefter er derouten total.

Boblerne
Disse spillere var også under lup, men slap for videre tiltale. De er dog stadig under opsyn….

  • Kasper Kusk, Silkeborg
  • Louka Prip, AaB
  • Gift Links, AGF
  • Kenneth Zohore, OB