• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Troels Bager Thøgersen

Kontroversielt? Schmeichel-salg giver fin mening

Foto: Getty Images

KOMMENTAR: Jeg er ikke imponeret over Nices ejer Jim Ratcliffe og hans Greenwashing af energigiganten Ineos, men det er helt forståeligt, hvis Kasper Schmeichel prøver noget andet end Leicester.

Af Troels Bager Thøgersen

Hvad det præcis ender med mellem Kasper Schmeichel, Nice og Leicester City ved vi endnu ikke.

Men at målmanden efter det meste af en karriere i Storbritannien kan have lyst til at prøve noget andet undrer ikke mig den mindste smule, ej heller at Nice ligner en seriøs kandidat til landsholdsspillerens signatur.

Vi fik et lille hint i slutningen af sæsonen, hvor Wales' meget tålmodige landsholdsmålmand Danny Ward endelig fik en Premier League-kamp i en 5-1-sejr over Watford.

Det var første gang siden en backup-tjans for Liverpool i 2016 og et udlån til Huddersfield i 2016/17, at Ward stod en ligakamp, men ud over at det var såre fortjent for Ward, blev det også tolket som et lille signal om, at sommeren 2022 måske var tidspunktet, hvor Kasper Schmeichel ville få muligheden for at prøve noget andet.

Er Nice den oplagte destination?

Det klinger måske ikke så meget for dem, der mest er til engelsk fodbold, og måske kunne en af topklubberne med endnu større budgetter end i øvrigt meget velhavende Leicester have været aktuel sidste år eller en af sæsonerne før.

Men Nice er altså ikke en tilfældig provinsklub, selvom resultaterne de seneste sæsoner ikke har stået helt mål med ambitionerne og budgettet.

Nice er ejet af den britiske mangemilliardær Jim Ratcliffe, der stiller et budget til rådighed, der giver løfter om mere end de lidt skuffende femte- til niendepladser, der har været slutfacit for Nice i de seneste fem Ligue 1-sæsoner.

Et skifte til en anden klub må have været til overvejelse for den danske landsholdsspiller i tidligere sæsoner, hvor Manchester United naturligt nok dukkede op som spekulation i britiske medier, og selvom et skifte fra Leicester til Nice er et skridt ned sportsligt, er der heller ikke meget, der tyder på mere end midterplaceringer for Leicester i de næste par sæsoner i en ekstremt kompetitiv Premier League.

Nice kan meget vel spille europæisk i denne sæson med to kvalifikationskampe i Conference League-playoffrunden forud i anden halvdel af august, og der er en fornuftig mulighed for at blande sig i topkampen med Lyon, Marseille, Monaco og Rennes, mens mesterskabet naturligvis er ude af rækkevidde med Paris Saint-Germain anført af sidste sæsons Nice-træner Christophe Galtier.

Så hvis man ser det mulige skifte som chancen for at prøve noget nyt, og det at bo i en enormt behagelig og attraktiv del af Europa kan heller ikke være en ulempe, giver et Nice-skifte for mig at se perfekt mening, hvis det ikke er en mulighed at skifte til en topklub med Champions League-fodbold på programmet.

At Jim Ratcliffes milliarder stammer fra Ineos, et af Nordeuropas store energiselskaber med et voldsomt negativt miljøaftryk på samvittigheden og et sløjt navn i dele af Storbritannien på grund af brugen af den kontroversielle fracking-teknologi, der udvinder skifergas i undergrunden i Storbritannien på bekostningen af miljøet og landskabet, er ærgerligt.

Ratcliffe og Ineos bruger Nice, fodboldholdet i schweiziske Lausanne og ikke mindst det tidligere Team Sky-cykelhold til at forbinde firmanavnet med andet end miljøbelastende energiudvinding og storstilet produktion af giftige kemikalier, der er en anden og betydningsfuld del af porteføljen i Ineos.

Det Greenwashing-projekt kunne sagtens, og helt igennem berettiget, komme i fokus igen i tilfælde af et Schmeichel-skifte til Nice og viser meget godt, hvilke kræfter fodboldverdenen entrerer med i disse år.

Og at Kasper Schmeichel måske gerne vil prøve noget nyt, er ikke så underligt efter et 2021/22, hvor Leicester ganske vist nåede semifinalen i Conference League men også var et af de hold, der tillod flest Expected Goals mod sig.