Foto: Getty Images
Superliga

Ny chef på vej: Skal der nye millioner til i OB?

OB's nye fodbolddirektør kommer med garanti ikke til at kede sig i arbejdet med at få den fynske Superliga-klub tilbage på sporet som en klub man skal kunne regne med.

(Bragt i Tipsbladet 26. november 2021)

16 point i 16 efterårsrunder og det ottendehøjeste pointsnit i ligaen i 2021, før man på søndag møder FC Nordsjælland i en minigyser i sidste runde.

Det er godt nok svært at sælge OB's situation som god, sexet eller attraktiv, og de seneste par ugers blæst omkring de seneste års forhold til kræftramte Lars Høgh er heller ikke noget, der kaster en masse goodwill af sig.

Mens man i OB både i sidste, forrige og den aktuelle sæson mente, at man havde holdet til at spille i Top 6, mente mange, inklusiv undertegnede, at fynboernes trup derimod var til en placering i det kedelige lag mellem dansk klubfodbolds to vigtigste streger, den op til Top 6 og den ned til 1. division.

Nu går vi igen ud af en halvsæson, hvor jeg ikke har set ret meget ud over en 6-0-sejr over et rystende elendigt Vejle-hold, der modbeviser min lunkne pessimisme, og jeg tror, der kommer forandringer i OB efter endnu en skuffende omgang i Superligaen.

Rettelse: Der kommer forandringer.

For svenske Björn Wesström kommer til fra AIK som fodbolddirektør, hvor han også arbejdede sammen med nuværende OB-cheftræner Andreas Alm i adskillige sæsoner, og selvom det ikke er meningen, svenskeren bare skal komme buldrende ind ad døren og signe syv nye spillere i januar, kan den nuværende tristesse heller ikke vare ved.

Wesströms planer får vi at se til januar, men med otte udløb frem til næste sommer og en integration af et par gode ungdomsårgange, der gerne må gå bedre, kommer den ny boss i hvert fald ikke til at kede sig.

Og hvad vil storaktionær og klubmand Niels Thorborg i sidste ende?

Ingen tvivl om, at fokus på at få indarbejdet unge, dygtige fynboer i Superliga-truppen fortsætter, og at det giver fin mening at fortsætte ud ad den sti.

OB er under Alm også slået ind en mere offensiv spillestil, uden det endnu har kastet større succes af sig.

Men skal der flere penge til, nu hvor et budget lige omkring Top 6-stregen nærmest udelukkende har givet underpræstationer i tabellen i et årti?

Det ville ikke være en urimelig kurs at slå ind på, nu hvor konkurrenterne opruster kraftigt, og AGF faktisk nærmer sig Brøndby, men har Thorborg lyst til det igen efter storsatsningen fra 2007 til 2012, der nær havde givet guld og en tur i Champions League, men som også var vanvittigt dyr?

Mens det ærlig talt ikke er ret spændende at følge OB på banen, er det drøninteressant, hvilke strategiske beslutninger der træffes i de næste måneder.

For er det nu, det hele bare kulminerer i en strålende forårssæson, hvis man holder kursen?

Eller er det tid til at erkende, at kravene til en Top 6-klub har udviklet sig helt vildt de seneste fem-ti år?

Som det nok er tydeligt, tror jeg mest på det sidste, og jeg glæder mig til at se, hvad OB gør.