• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Leder: Solbakken kan bruge Haaland og Ødegaard til at score en stor stilling

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der er gode muligheder for at score et stort job, hvis Ståle Solbakken forløser det norske potentiale, mener Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen.

Af Troels Bager Thøgersen

Lederen er fra Tipsbladet fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet og kan også få det leveret til døren - se mere her.

Ståle Solbakken havde ikke en ærlig chance for at scoope storklubberne på transfermarkedet, Da Martin Ødegaard og Erling Haaland skulle videre fra Eliteserien som teenagere, men nu bliver han landstræner for de to offensive esser, der til stor skuffelse for alle fodboldinteresserede i landet mod nord ikke formåede at komme til EM til sommer via den nylige Nations League-baserede playoff.

Det er helt oplagt, at Solbakken og Norge finder sammen, for selvom Lars Lagerbäck er en dygtig træner og i øvrigt en behagelig person at være i rum med som journalist, var skuffelsen efter nederlaget til Serbien og historierne om knas med kemien med nogle af spillerne for alvorlig at sidde overhørig.

Solbakken er trods det hårde exit fra FC København og efterspillet en attraktiv træner for det norske forbund at få fat i, for der har været andre muligheder på bordet, som nok også ville betale en bedre hyre.

Læs også:Ståle Solbakken håber at møde Danmark

Men med Haaland, Ødegaard, Sørloth og en i øvrigt interessant trup at arbejde med har Ståle Solbakken fået Norges landshold på et perfekt tidspunkt, også langt bedre end da han for snart ti år siden hoppede fra et ja til selvsamme Norge og i stedet tog FC Köln i Bundesligaen.

Og apropos store klubber i store ligaer: Beklager Norge, men det her er nok også et springbræt for Solbakken, hvis ellers det lykkes at få sportslig succes og en kvalifikation til VM 2022, EM 2024 eller begge turneringer.

På Tipsbladets redaktion havde vi ventet, at næste job ville ligge ude i Europa, hvor den 52-årige Solbakken har fået tilbud fra i de gode sæsoner i FC København, og mon ikke drømmen stadig lever, især hvis der viser sig et attraktivt job frem for en brandslukker-tjans, som i sagens natur jo har været det, der var tilgængeligt her godt undervejs i 2020/21-sæsonen.

Læs også:Ståle Solbakken kalder FCK-ledelsen ekstremt inkompetent

Så jobbet i Oslo er nok relativt tidsbegrænset, og mon ikke alle parter lever med det, hvis det lykkes den nu tidligere FCK-manager at få Erling Haaland og Martin Ødegaard til en slutrunde.

Læs også:Norsk keeper om Ståle-gensyn: Det bliver spændende

Læs også:Thorup erkender startvanskeligheder: Læste ikke truppens tilstand rigtigt

Læs også:Leder: Skal FCK smide sæsonen for at redde fremtiden?

Læs også:Efter Solbakken-angreb: Lalandia-ejerne må ud af busken

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus