Video : Tipsbladet
1. division

AaB indkasserer 45 millioner kroner

AaB scorer 45 millioner kroner for Hamburg-baserede Sports Strategy Excellence 22, der øger deres aktieandel i klubben.

I Nordjylland vil man formentlig sige, at torsdag ikke er så ringe en dag indtil videre.

Her til formiddag oplyser AaB, at man i løbet af den kommende periode vil blive tilført godt 45 millioner kroner i et kapitalindskud fra den Hamburg-baserede virksomhed Sports Strategy Excellence 22 (SSE22).

SSE22 erhvervede sig for et år siden 20 procent af aktierne i AaB, og nu har tyskerne øget aktieandelen til 50,5 procent og bliver dermed majoritetsejere. Det kaster på den gode side af 45 millioner kroner af sig til den nordjyske NordicBet Liga-klub.

- Vi tog et strategisk valg ved at søge en partner med fodboldfaglig viden og internationalt netværk og indgik aftale i marts 2023 med SSE22. Dette valg har vist sig bæredygtigt og tilført os både strategiske og operationelle kompetencer lige fra akademiet og op til førsteholdet. Derfor glæder det os, at vi allerede nu får tilført yderligere økonomiske ressourcer til at fortsætte denne udvikling.

- I den forbindelse er det også vigtigt at understrege, at der i denne proces ikke er nogen, der har solgt aktier. Der er udelukkende tale om nye aktier. Den lokale storinvestorkreds, der blev samlet i 2013, og som sidste år blev udvidet fra ni til 20 investorer – er alle stadig ombord – ligesom andre, nye lokale investorer nu har valgt at støtte op om AaB og SSE22, siger Niels David Nielsen, der er bestyrelsesformand i AaB.

Jan Peters er medstifter af SSE22 og sidder i bestyrelsen af AaB. Han er ligeledes meget tilfreds med den seneste udvikling, der sikrer nordjyderne et solidt fundament til fremtiden.

-  Med skridtet til at tilføre mere kapital og blive hovedaktionær vil vi endnu engang understrege, at AaB også i fremtiden med fodbold i centrum skal fortsætte med at vokse i regionen. Til det formål har det været nødvendigt at finde den rigtige investorkonstellation, der står bag vores idé og støtter os - uden at blande sig i de operationelle beslutningsprocesser i og omkring AaB. Vi har ikke haft travlt og har nu fundet partnere, der ønsker at fortsætte ad den vej, vi er slået ind på.

- Vores nye partnere i SSE22 deler vores motivation og vision. Det er vigtigt for os at fastslå, at vores partnere ikke vil have noget at skulle have sagt i operationelle spørgsmål. Sådan har det været indtil nu, og det vil ikke ændre sig i fremtiden, fastslår Jan Peters.

AaB sikrede sig i lørdags førstepladsen i grundspillet i NordicBet Ligaen, og nordjyderne er storfavoritter til at rykke op i Superligaen til næste sæson. Arbejdet skal dog først gøres færdigt i det kommende slutspil, der byder på 10 kampe mod de øvrige hold i top seks.

De to bedst placerede hold i NordicBet Ligaen rykker op i Superligaen, og AaB har hele 15 point ned til Vendsyssel FF på tredjepladsen.