Video : Tipsbladet
1. division

Åbning for Opoku til U19-EM: 'En stor ting for os'

Ungt Lyngby-talent kan muligvis snige sig med til U19-EM efter flere afbud.

Michael Opoku går en spændende sæson i møde.

I Lyngby Boldklub får han chancen for at vise sig frem i den kommende Superliga-sæson, og der er ingen tvivl om, at den lovende angriber har tillid fra klubben.

- Han skal først og fremmest have minutter og komme tættere og tættere på holdet. Målet er, at han skal gå fra at være joker til at være fast starter for os, og der er pre-season her og de første kampe i sæsonen selvfølgelig afgørende. Omvendt er vi også bevidste om, at han skal bruge noget tid på at udvikle sig færdig, så præcis hvornår det sker, er svært at sige, siger Nicas Kjeldsen, fodboldchef i Lyngby Boldklub.

Lyngby Boldklubs 18-årige stortalent kom for fire år siden fra Brøndby, der ikke troede på angriberens potentiale. Denne sommer er han efter et godt forår rykket fast op på førsteholdet.

- I det lange billede har Michaels udvikling været helt fantastisk. Han var kørt lidt fast i Brøndby, så vi tog ham ind, og vi synes jo egentlig, han har hele pakken med sin fysik og fart. Det er klart, at der stadig er meget, der skal bygges på, særligt taktisk. Men vi tror på, vi kan forløse det, lyder skudsmålet fra Nicas Kjeldsen.

Angriberen har tidligere været inde omkring U19-landsholdet, som har fået et afbud fra Conrad Harder, og der er stor sandsynlighed for, at flere melder fra til det forestående EM, der karambolerer med Superliga-kampe, og derfor er der en åbning for, at Michael Opoku kan blive efterudtaget.

- Det er jo op til U19-landstræneren, og han kender jo Michael indgående, og hvad han står for. Særligt i forhold til hans fysik og fart. Hvis det er noget, de mener, de kan bruge på landsholdet til slutrunden, så har de jo vores kontaktinfo, siger Lyngby Boldklubs fodboldchef, som mener, at timingen for U19-EM er uheldig, men samtidig holder han døren åben for, at Michael Opoku kan komme med, hvis han bliver udtaget.

- Vi vil altid gerne have vores spillere med på landsholdene. Det er der, de bedste spillere er samlet, og det er et godt udstillingsvindue for spillere og klubber. Timingen er lidt dårlig i forhold til Superligaen, men at få spillere på landsholdet er altid en stor ting for os i Lyngby.

Den endelige beslutning om at lade ham rejse eller ej er derfor ikke truffet.

- Det må vi se på, hvis det bliver aktuelt. Lige nu er planen, at Michael er her og skal give den gas i Superligaen, og så må vi tage stilling, hvis landstræneren finder en plads til ham.