Video : Tipsbladet
1. division

Dansk stopper imponerer: Største talent længe

Unge Sebastian Otoa imponerer Rasmus Thelander, der kalder ham for et af de største AaB-talenter i længere tid.

Der sker spændende ting i AaB.

Den nordjyske klub røg en tur ned i landets næstbedste række, men i NordicBet Ligaen har AaB fået vind i sejlet, og kursen er sat mod Superligaen.

I denne sæson har flere spillere fået et stort gennembrud, og det gælder især 19-årige Sebastian Otoa, der har fået masser af spilletid.

Den unge midtstopper er et stort talent, og af Rasmus Thelander kaldes han en af klubbens største talenter i lang tid.

- Det er indiskutabelt, at han har en stærk pakke. Han er et rigtig stort talent.

- Han har haft et rigtig godt halvår med masser af spilletid, som har været godt for ham, og han har også hjulpet holdet rigtig meget.

- Han skal bare have en masse erfaring og bygge på sit spil, og det kommer via endnu flere kampe, men han er selvfølgelig et rigtig stort talent.

Mange kalder ham et af de største AaB-talenter længe, er han det?

- Ja, det er han. Det er helt sikkert.

- Han er en god dreng, der er meget professionel, så han skal nok kunne det drive det til noget stort.

- Vi spiller samme position, så forsøger at hjælpe ham, så godt jeg kan. Jeg prøver at dele ud af mine erfaringer for at stille ham så godt som muligt, fortæller Rasmus Thelander til Tipsbladet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Imago

Ny mand med anførerbindet
Der er også sket store ændringer i AaB i januar, hvor anfører Lucas Andersen fik ophævet sin kontrakt, hvorefter han skiftede til QPR.

Det betød, at der skulle findes en ny anfører, og det valg faldt på Rasmus Thelander, der dog i forvejen havde en ledende rolle på holdet.

- Det er mere titlen, der er den eneste forskel.

- Det har altid været naturligt for mig at lede, og det ligger til min person i truppen og klubben. Jeg vil altid hjælpe holdet og klubben så godt som muligt, så det ændrer ikke andet end titlen fra viceanfører til anfører.

- Jeg kommer selvfølgelig bare til at fortsætte med det, jeg altid har gjort og bidraget med.

- Jeg har tidligere båret anførerbindet i mange kampe, men jeg har aldrig været officiel anfører. Det var ikke altid, at Lucas Andersen kunne spille, og det var der, jeg bar det, siger Thelander.

Selvom Lucas Andersen ikke fik så meget spilletid til sidst, så kan det godt mærkes, at han ikke længere er i truppen.

- Jeg er bare glad på Lucas’ vegne.

- Jeg tror, han havde brug for at prøve noget nyt, og den her mulighed, der opstod for ham, var en stor mulighed, og jeg ønsker ham alt det bedste.

- Han er en  meget tæt kammerat, og vi har haft vores dagligdag sammen i mange år, så det kan selvfølgelig mærkes, at han ikke er her længere.

- Han bliver selvfølgelig savnet. Det er klart, fastslår Rasmus Thelander.

Artiklken fortsætter under billedet...

Foto: Imago

’Ser os som et Superliga-hold’
Selvom det gjorde ondt på stoltheden at rykke ned, så ser Rasmus Thelander stadig AaB som et Superliga-hold, og det er også det klare mål at rykke op igen.

- De første uger efter nedrykningen var meget specielle. Der var også noget stolthed forbundet med det.

- Det skal gøres så klart og tydeligt, at vores store målsætning er at rykket op, og det skal også ses.

- Vi ser stadig os selv som et Superliga-hold. Det gør alle andre også, og det gør vi også selv, men der er stadig noget arbejde, der skal gøres.

- Vi har bragt os selv i god situation pointmæssigt, for vi har fundet en måde at vinde vores kampe på, men vi har også været enige om, at der er en del områder, vi skal forbedre os på, fortæller Rasmus Thelander til Tipsbladet.

AaB genoptager NordicBet Liga-sæsonen lørdag, hvor Sønderjyske kommer på besøg til topkamp.