1. division Anders Dehn

Forsvandt med Hyballa: Esbjerg jagter ny assistent

Foto: Getty Images

Både en assistenttræner og en fysisk træner sagde op i Esbjerg fB sammen med Peter Hyballa. Dem skal Esbjerg fB have erstattet.

Af Anders Dehn

Da Peter Hyballa sagde op i Esbjerg fB, var han ikke alene om at forlade sin post. Det gjorde også den assistenttræner og den fysiske træner, som han havde medbragt. Nu arbejder klubben på at erstatte førstnævnte.

Jens Hammer Sørensen, der tiltrådte som administrerende direktør samme dag som Hyballas afløser, Roland Vrabec, slår nu fast, at han og den øvrige klubledelse er på udkig efter permanente erstatninger for Maik Drzensla, som den Hyballa-loyale assistenttræner hedder.

- Jeg synes, vi skal have en dansk assistent til Roland. Det er smart at have en, der har kendskab til både rækken og spillerne. Det synes jeg, vi mangler, siger han til tipsbladet.dk.

- Vi har haft god hjælp fra akademichef Lars Vind, som har hjulpet til. Og Patrick Harboe, der er transitionstræner. Og vores fysiske træner på akademiet, som arbejder med førsteholdet nu (Jonas Rasmussen, red.). Vi er i gang med en rekrutteringsproces med en ny assistenttræner.

Transitionstræneren Harboe var en af de ansatte, der fik Peter Hyballas utilregnelige stil at føle. På en af Hyballas første arbejdsdage kaldte han Harboe en slange og sendte ham hjem. Harboe vendte først tilbage, efter Hyballa var væk.

EfB nåede lige at ansætte Rafael van der Vaart som assistenttræner og klubambassadør, dagen før Hyballa sagde op. Han fortsatte i jobbet, efter Roland Vrabec tog over fra Hyballa. 

Cheftræneren og assistenttræneren er dog ikke de eneste nye i Esbjerg-staben. Det samme er stort set alle omkring førsteholdet.

Foruden de nævnte kom målmandstræner Frode Birkeland også til klubben i sommer. Det samme gjorde medicinsk chef Morten Bastholm og fysioterapeut Matthias Fredeløkke. I sidste uge slog klubben et jobopslag til en ny massør op.

De mangeårige klubfolk René Christiansen (kit manager) og Preben Madsen (holdleder) er til gengæld gamle i gårde.

EfB fik sæsonens første sejr i fredags mod Hobro IK. Næste opgave er hjemme mod Fremad Amager på lørdag.