Video : Tipsbladet
1. division

Nye oplysninger: Dansk klubejer sad i fængsel

Fremad Amagers nye ejer, Joshua Wallace, har også siddet i fængsel for økonomisk kriminalitet ligesom klubbens anden medejer.

Torsdag afslørede Tipsbladet, at Fremad Amagers nye ejer, Joshua Wallace, har do domme for økonomisk kriminalitet bag sig, og at han har begået bedrageri og skatteunddragelse for millioner af dollars.

Han betalte blandt andet en bøde på 2,7 millioner kroner for den første af sine domme, men han også sad i fængsel. Det viser et nyt retsdokument, som Tipsbladet er kommet i besiddelse af.

Her fremgår det, at Wallace i maj 2013 blev idømt 27 måneders fængsel for sin rolle i en sag, hvor han blev dømt for at bedrage en række kunder gennem sit firma og siden lyve og fabrikere falsk dokumenter til den myndighed, der førte opsyn med branchen.

Læs mere om sagen her.

I et interview med Tipsbladet forsikrede Joshua Wallace, at han har forandret sig, siden han slog ind på sin kriminelle løbebane. 

- Det, jeg har sagt til klubben og fansene og andre journalister i Danmark, er, at ja, jeg har haft nogle dårlige situationer tidligere. Det her er alt sammen fra samme tidsperiode, begge de her to situationer (hans to domme i USA, red.). Jeg har taget det fulde ansvar for de fejl, jeg har begået, og er kommet videre.

- Det er længe siden. Det var noget, jeg gjorde, som jeg ikke nødvendigvis er stolt over, men også noget, jeg ikke viger væk fra. Det skete, og jeg er gået gennem processen med at betale prisen for det og rette op på det og er kommet videre, sagde han.

Også Wallace' medejer i Fremad Amager, Richard Finger, har siddet i fængsel på baggrund af bedrageri. Det gik blandt andet ud over hans egen familie og venner, hvilket du kan læse om her.

Derudover er en ekspert kritisk over for, at Fremad Amagers nye ejere har placeret selskabet bag klubben i den amerikanske delstat Nevada. Det er nemlig et af verdens værste skattely.

Den historie kan du læse her.