1. division Anders Dehn

Sælger dansk klub - og tager flere spillere med

Foto: Jan Christensen/Getty Images

En række spillere forlader Fremad Amager til januar og følger med den tidligere ejer. Det var en del af den handel, der sendte klubben på nye hænder.

Af Anders Dehn

Svingdøren i Fremad Amager kommer til at køre i høj fart til januar. Klubben forventer at handle en række spillere, både fordi den trænger til forstærkninger, og fordi den tidligere ejer tager nogle af de nuværende spillere med sig, fortæller den nye ejer til Radio 4-programmet '4 på foden'.

Den tidligere ejer, Anton Zingarevich, råder nemlig over flere klubber, herunder Botev Plovdiv i Bulgarien og FDC Vista i Rusland. Der har gennem de seneste år været stor udveksling af spillere og trænere mellem de to østeuroæiske klubber og Fremad Amager.

På vej ud ad døren har Zingarevich sikret sig, at han kan tage nogle af de spillere, han har flyttet mellem sine klubber, med sig videre.

- Alle er nødt til at forstå, at det her transfervindue og den tid, vi er i lige nu, kommer til at være meget mere aktiv, end klubben normalt vil fungere, hvad angår langsigtet planlægning og kontinuitet og den slags.

- Det er, fordi vi er i en ejerskabsovergang, og en stor del af det og en del af købsaftalen med den tidligere ejer har noget at gøre med det her transfervindue. Der er to aspekter i det: Nogle af spillerne skal med Anton for at være ærlig, og det var en del af handlen.

- Vi er også nødt til at blive bedre som hold, så vi kan blive i ligaen. Så der kommer en stor udskiftning blandt spillerne i det her transfervindue, siger den nye ejer, Joshua Wallace, til '4 på foden'.

Han sætter ikke navn på hvilke spillere, men intet mindre end ni mand i truppen er enten lejet ud fra Botev, er kommet til Fremad Amager fra Vista eller fra Vistas ghanesiske samarbejdsklub, Cheetah FC: 

Francis Danso, Obinna Awara, David Anane Martin, Moses Candidus, Salisu Abdullahi, Emmanuel Bio, Matias Farias, Momo Fanyé Touré og Anwar Elyounoussi.

Wallace kom i fokus i sidste uge, da Tipsbladet afslørede, at han er dømt for bedrageri med millioner af dollars og har erkendt sin skyld i to forskellige sager i det amerikanske retssystem.

Derudover har hans medejer, Richard Finger, også en fængselsdom for millionbedrageri bag sig.