Foto: Imago
Benelux

Kørt midtover: Nu siger Kenneth Perez undskyld

Kenneth Perez er ikke stolt af sine seneste kommentarer rettet mod hollandsk dommer.

Kenneth Perez er ikke bange for at kalde en spade for en spade, når han er fodboldekspert på hollandsk tv.

Søndag trak han igen overskrifter, da han langede kraftigt ud efter Joey Kooij, der var dommer i søndagens Eredivisie-opgør mellem FC Utrecht og PSV.

- Er Joey Kooij allerede blevet udnævnt til den dårligste dommer nogensinde, lød det fra Kenneth Perez på ESPN, hvorefter han tilføjede:

- Joey Kooij er desværre ikke den eneste dårlige dommer. De sætter en dårlig dommer på til den her kamp, og jeg kan stadig blive imponeret over de her dårlige dommere, lød det fra fodboldeksperten ifølge voetbalprimeur.nl.

I FC Utrecht-lejren var klubbens træner, Ron Jans, og forsvarsprofil Mike van der Hoorn uenige med Kenneth Perez, da de udtrykte begejstring for Joey Kooij og hans udvikling.

Kenneth Perez nåede da også kun lige at få sovet på sine egne udtalelser, før han i et nyt interview måtte hale i land.

- Min udtalelse om, at Joey Kooij er den dårligste dommer nogensinde... Jeg har selvfølgelig ikke nogle tal på det, siger han og tilføjer:

- Jeg har heller ikke set alle dommere i aktion, så det var en useriøs kommentar. Hvem laver ikke fejl? Det gik for vidt at kalde Kooij for den dårligste dommer. Undskyld, Joey. Det var at tage den for langt. Undskyld, Joey, siger Kenneth Perez igen ifølge voetbalprimeur.nl.

I Holland er det ikke hver dag, at Kenneth Perez undskylder for sine udtalelser, da alle aktører er vant til en direkte tilgang.

- Udbrud som dem her er ikke ligefrem noget chok her. Vi er et ret direkte folkefærd. Vi siger bare, hvad vi tænker, og her har Perez integreret sig ganske godt, siger Maikel de Lange, chefredaktør på soccernews.nl, til Tipsbladet.

Virgil van Dijk kaldte eksempelvis Ivan Kruzliak "den værste dommer, jeg nogensinde har set," da han modtog et rødt kort i en Europa League-kamp for Celtic tilbage i 2015. Vitesses tidligere træner Leonid Slutsky har også kaldt en dommer for den værste nogensinde.

Kenneth Perez har udover sine 13 år som ekspert i Holland også været en del af TV 2's fodbolddækning, men her valgte man ikke at forlænge samarbejdet i december sidste år.

Tipsbladet talte efterfølgende med fodboldeksperten, som havde på fornemmelsen, at tv-stationen ønskede at gå i en anden retning.

- Det er klart, at hvis ens kontrakt [udløber, red.], kan der ske ændringer, og hvis en tv-kanal vil en anden vej med en anden profil, end da jeg blev ansat, er det jo ikke helt unormalt, sagde Kenneth Perez til Tipsbladet.

Hele interviewet med Kenneth Perez kan du iøvrigt læse her.