Video : Tipsbladet
Benelux

Prominent træner dybt uenig med Fredberg: Stop det

Jesper Fredberg er kendt for at kommunikere med trænerbænken via høretelefoner under kampene, men det er en strategi, som bestemt ikke falder i alles smag.

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at Jesper Fredberg har en lidt særlig strategi, når hans mandskab spiller fodboldkampe. 

Han gjorde det i Viborg FF, og han gør det også i RSC Anderlecht. Fra sin plads på tribunen sidder han og kommunikerer med trænerteamet ved bænken via høretelefoner. Det fik en del opmærksomhed, da det kom frem i TV Midtvests dokumentar "For enhver f*cking pris", hvor man fik et indblik i sportschefens måde at gøre tingene på, og det er også noget, der bliver lagt mærke til i Belgien. 

På denne måde indikerer Fredberg, at hans stab træffer den forkerte beslutning. Hvorfor taler han ikke bare med sin træner efter?

Hein Vanhaezebrouck
Cheftræner, KAA Gent

Her er alle ikke lige store tilhængere af danskerens arbejdsmåde. For eksempel mener den rutinerede Gent-træner Hein Vanhaezebrouck, at Fredberg bør ligge arbejdsmetoden fuldstændig på hylden. Det er et udtryk for mistillid, mener han.

- Jeg ville skille mig af med de høretelefoner, siger han til Het Laatste Nieuws og fortsætter:

- Hvad ville jeg gøre, hvis jeg var i hans sted? Skab dig en træner, som du har tillid til. En rigtig professionel. Man skal give sin træner frihed. 


Jesper Fredberg som man kender ham under kampene: Med høretelefoner så han kan kommunikere med sit trænerteam. Foto: IMAGO.

Hein Vanhaezebrouck har selv en fortid som cheftræner i klubben, og han blev ansat tilbage i 2018 under samme ejer, som i dag sidder på magten. Han mener, at det simpelthen er blevet for meget med måden, som ledelsen blander sig på med det fodboldmæssige. 

- Hos Anderlecht går det for vidt. De skal stoppe med at kommunikere via høretelefoner. 

- På denne måde indikerer Fredberg, at hans stab træffer den forkerte beslutning. Hvorfor taler han ikke bare med sin træner efter? Eller han kan udpege en assistent, der tør sige sin mening. Som teknisk direktør har du allerede truffet et forkert valg, hvis du føler, det går galt på bænken, slutter Vanhaezebrouck. 

Selv om Vanhaezebrouck ikke er tilhænger af Fredbergs arbejdsmetode, så kan han konstatere, at det går ganske glimrende for danskerklubben. Anderlecht er på andenpladsen med et solidt forspring ned til Club Brügge. Omvendt har man hele otte point op til Union S.G, der cruiser mod et mesterskab.