Video : Tipsbladet
Benelux

Schmeichel afviser hård kritik: Har kun tabt én

Derudover kommer den danske målmand ind på, hvorfor han valgte Anderlecht.

Den danske landsholdskeeper Kasper Schmeichel har skulle lægge øre til en del kritik efter sit skifte til Anderlecht, og det er nu noget, som han har valgt at komme med en reaktion på.

Det sker i et interview med den belgiske storklubs egen podcast.

- Jeg er ret tilfreds. Som målmand skal man være stabil. Der vil altid være op- og nedture. Men jeg har spillet 19 ligakampe her, og vi har kun tabt én. Det er den vigtigste statistik for mig, og forhåbentlig kan vi fortsætte den vej i de kommende måneder, fastslår Schmeichel.

Noget af kritikken har blandt andet handlet om, at han skulle være den dårligste målmand længe for klubben.

I øjeblikket er Anderlecht på andenpladsen i den bedste belgiske række med otte point op til Union Saint­-Gilloise på førstepladsen - og han går stadig efter at vinde et trofæ med danskerklubben, som dog også er ude af pokalturneringen i denne sæson.

- Jeg elsker at vinde. Jeg har altid ønsket at spille for klubber, der ikke forventer, at du vinder, men kræver det. Anderlecht er sådan en klub, siger han og fortsætter:

- Det er alt for længe siden, klubben sidst har vundet noget. Sidste år sluttede Anderlecht som nummer 11. At være med til at vende det rundt var en stor tiltrækningskraft for mig. Både fansene og jeg forventer, at vi vinder. Det er en del af Anderlecht, lyder det fra Schmeichel.

Næste opgave for ham og Bruxelles-klubben er klassikeren mod Club Brugge, som de skal møde på udebane.

37-årige Kasper Schmeichel har kontrakt med Anderlecht frem til sommer, hvor han har option på et år mere.