Video : Tipsbladet
Benelux

SønderjyskE-ejer har kig på ny klub med stor gæld

SønderjyskE-ejer familien Platek har allerede tre klubber i folden. En mere kan være på vej.

De ejer SønderjyskE, der er rykket ud af Superligaen for første gang i mange år. Så ejer de Spezia, der reddede sig en ny sæson i den bedste italienske række. Og så ejer de Casa Pia, der rykker op i den bedste portugisiske række.

Og måske kan familien Platek snart skrive endnu en klub på cv'et, for det forlyder i det hollandske medie De Telegraaf, at Platek har kig på Vitesse.

Vitesse, der har Nikolai Baden Frederiksen i truppen, har store pengeproblemer og har gæld på 150 millioner euro - det svarer til 1,1 milliarder kroner - og den store gæld gør, at mulige købere har betænkeligheder.

Men noget skal der ske, for klubben er ejet af russeren Valeriy Oyfs, og man går ind til en sommer uden muligheder for at handle, hvis der ikke kommer en ny ejer. 

Udover familien Platek viser også Michael van de Kuit interesse for klubben, skriver De Telegraaf.

Avisen skriver, at man ikke fornveter, at der sker noget lige med det samme, og dermed går klubben ind til en svær sommer og en svær sæson, hvor mulighederne for forstærkninger nok udelukkende er gratis spillere. 

Vitesse sluttede sidste sæson på en flot sjetteplads. Den position får klubben svært ved at forsvare, da man allerede har sagt farvel til en stribe spillere - heriblandt den danske lejesvend Jacob Rasmussen.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.