Video : Tipsbladet
Bundesliga

Benovet Bo Henriksen: Klopp er nok ikke tilfreds

Bild har udråbt Bo Henriksen som "den danske Jürgen Klopp", men selvom den danske Mainz-træner er stolt af sammenligningen, ser han mindst én væsentlig forskel, siger han med et smil på læben over for Tipsbladet.

Tre point i sin trænerdebut i Bundesligaen.

Eventyret kunne næppe være blevet skrevet bedre for Bo Henriksen, der hentede den blot anden sejr i sæsonen til Mainz i sin første kamp i spidsen for klubben. Det skete mod Jess Thorup, der måtte rejse tomhændet hjem til Augsburg efter at have tabt 1-0. 

Alligevel var det ikke selve resultatet, der fyldte mest for danskeren. 

- Det, jeg er mest glad og stolt over, det er vores udtryk. Vi lignede et fodboldhold. Vi lignede et hold, der har spillet og trænet sammen i længere tid. Det er en cadeau til den stab, der er der i forvejen, lyder det fra Bo Henriksen over for Tipsbladet. 

Der skulle da heller ikke mere end én fodboldkamp til, før at det tyske medie Bild sammenlignede ham med en anden tidligere Mainz-træner, der i dag står i spidsen for en af verdens største fodboldklubber.

En træner, som Bo Henriksen kun har rosende ord til overs for. 

- Jeg kender ikke Jürgen Klopp, og jeg har aldrig mødt ham. Men ud fra hvad man ser og hører i medierne, virker han som det mest sympatiske menneske. Han er en voldsom dygtig leder. 

Artiklen fortsætter efter billedet ... 


Hverken Jürgen Klopp eller Bo Henriksen er blege for at vise deres følelser på sidelinjen. Foto: IMAGO / Pro Sports Images

Vil altid være Bo Henriksen
Den tidligere FC Midtjylland-træner mener dog ikke, at han kan stå på mål for så stor en sammenligning, selvom han sætter pris på skulderklappet. 

- At der er nogen, der sammenligner mig med ham (Jürgen Klopp, red), det er måske at skyde lidt over målet, når man kigger på hans trænerkarriere i forhold til min. Når det så er sagt, så er jeg da stolt over sammenligningen, og det er et kæmpe kompliment. 

Jeg tror ikke, at Klopp ville være så tilfreds med sammenligningen. Han ser også lidt bedre ud end jeg gør. 

Bo Henriksen vil dog altid være Bo Henriksen, så han foretrækker ikke at blive sammenlignet med nogen anden træner, og han har da også - af flere grunde - svært ved at forestille sig, at Jürgen Klopp for alvor jubler over sammenligningen.

- Men jeg er mig selv, og det vil jeg altid være. Jeg tror måske ikke, at Klopp ville være så tilfreds med sammenligningen. Han ser også lidt bedre ud end jeg gør, lyder det spøgende fra danskeren. 

På fredag kan "Den danske Jürgen Klopp" for alvor skrive sig ind i Mainz 05-fansenes hjerter, hvis han lykkes med at slå Xabi Alonsos Bayer Leverkusen, der stadig har til gode at tabe en fodboldkamp i denne sæson og fører Bundesligaen med fem point ned til Bayern München. 

Mindre kan dog også gøre det for Bo Henriksen, der har skrevet under på en aftale med Mainz, som løber frem til sommeren 2026. 

Jürgen Klopp var cheftræner i Mainz i perioden fra 2001 til 2008. Det var samtidig tyskerens første cheftrænerjob for et seniorhold.