Video : Tipsbladet
Bundesliga

Ellevild Hradecky: I ser ham ikke til hverdag

Lukas Hradecky forstår godt, at Xabi Alonso rygtes til Liverpool og Bayern München.

Xabi Alonso er et af de varmeste trænernavne overhovedet i øjeblikket, og han er nok den træner, som der tales mest om i øjeblikket.

Bliver han i Bayer Leverkusen efter sæsonen, når både Liverpool og Bayern München har ham som førstevalg til de ledige trænersæder inden længe? Det er spørgsmålet, som kredser rundt om ham i disse tider. 

Xabi Alonsos Leverkusen har kursen sat mod et sensationelt tysk mesterskab efter en vild sæson, hvor man endnu ikke har tabt. Klubbens målmand Lukas Hradecky forstår godt, at Alonso lige nu bringes i spil til større klubadresser. Det sagde Hradecky i kølvandet på Finlands landskamp mod Wales forleden.

- I ser ham ikke til hverdag. Stemningen som han har bragt hertil, som vi ikke havde før, kommer fra hans erfaringer i fodboldverdenen. 

- Han har skabt det bedste Leverkusen-hold, som jeg har set. Vi har 18, 19, 20 spillere, og det er ligegyldigt hvem der spiller. Der er en masse forskellige taktikker og en masse at forholde sig fra modstandernes side af. Det må være et helvede at spille imod os, siger han og understreger:

- Hans stab, måden han tænker på hjørnespark, hans presspil om vi skal stå dybt eller andet. Hypen er helt klart berettiget, siger han ifølge både Daily Mail og Mirror.

Tipsbladet talte med Brøndbys målmand Patrick Pentz i forrige uge, og lejesvenden fra Leverkusen talte også flot om spanieren. Blandt andet leverede Xabi Alonso en detalje til træning, som blæste Pentz bagover. Læs den historie her.

Xabi Alonsos Bayer Leverkusen fører Bundesligaen med ti point ned til Bayern München. Der er otte kampe tilbage.