Video : Tipsbladet
Bundesliga

Jess Thorup kan opnå helt vild milepæl

Jess Thorup har vendt skuden i Augsburg, hvor han stadig har muligheden for at kvalificere sig til Champions League til næste sæson. Det er dog slet ikke der fokus ligger for den danske cheftræner.

Da Jess Thorup overtog trænersædet i Augsburg tilbage i oktober sidste år, handlede det kun om én ting. 

Nemlig at overleve i Bundesligaen.

Siden har den danske cheftræner dog fået Augsburg til at drømme om helt andre ting end overlevelse. Thorup og co. har nemlig fået en unik mulighed for at kvalificere sig til Champions League fra den kommende sæson, men det kræver dog et større puslespil.

Det kræver nemlig, at Dortmund vinder Champions League og i samme ombæring slutter som nummer fem i Bundesligaen, hvor de også ligger placeret i skrivende stund. Sammentidig skal Bundesligaen sikre sig en ekstra plads i Champions League, men hvis Dortmund vinder Champions League, er chancerne for dette da også bestemt til stede.

Hvis det sker, får sjettepladsen i Bundesligaen også mulighed for at spille Champions League til næste sæson, og i øjeblikket befinder Jess Thorups mandskab sig på syvendepladsen kun tre point bag Eintracht Frankfurt på sjettepladsen. 

Fredag aften kan den drøm komme endnu tættere på, når Augsburg gæster netop Eintracht Frankfurt i en kamp, der kan sende Thorup og co. på en delt sjetteplads. Alligevel er fokus et helt andet sted i tabellen for Jess Thorup forud for opgøret.

- Vi vil gerne vinde kampen for definitivt at undgå nedrykning. I øjeblikket handler det om sammenhold, men hvor vi er nu, kan man selvfølgelig også godt drømme, lyder det fra Jess Thorup. 

Da Jess Thorup overtog trænersædet i Augsburg lå klubben placeret lige akkurat over nedrykningsstregen, men siden har den danske cheftræner altså vendt op og ned på tingene i den tyske klub. 

Hvis Augsburg slår Eintracht Frankfurt fredag aften, ligger de som minimum 13 point over nedrykningsstregen med 12 point tilbage at spille om, og dermed er den oprindelige mission lykkes for Jess Thorup. Nemlig at overleve i Bundesligaen.