• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Victor Risager

Bo Henriksen og co. dropper tidligere supertalent

Foto: Getty Images

Det tidligere kæmpetalent ser ikke ud til at spille en rolle under Bo Henriksen i FC Zürich og er nu på vej videre.

Af Victor Risager

Bo Henriksen og FC Zürich skal på overlevelsesmission i foråret. FC Zürich er aktuelt sidst i den schweiziske liga efter 17 runder og lægger altså til nedrykning.

Men i jagten på overlevelse er der angiveligt ikke brug for angriber Donis Avdijaj. Han har ifølge flere medier, heriblandt østrigske Sky Sports og schweiziske 4-4-2.ch, kurs væk fra FC Zürich og imod den østrigske klub TSV Hartberg på en lejeaftale.

Hvis Donis Avdijajs navn siger dig noget, er du nok enten en fodboldfan med en enormt god hukommelse, eller også har du lagt rigtig mange timer i computerspillet Football Manager i starten af 2010’erne.

Dengang var Avdijaj nemlig et af de helt store talenter i Schalke 04 og tysk fodbold. Som 16-årig scorede han 44 mål og lagde op til yderligere 13 i 25 kampe for Schalkes U17-mandskab i 2012/13-sæsonen. Og sæsonen efter leverede han 17 kasser og tre assister i 15 kampe for U19-mandskabet.

Som seniorspiller har den i dag 26-årige angriber imidlertid ikke haft samme succes.

Avdijaj har været en såkaldt journeyman, og han har allerede optrådt for ti forskellige klubber i sin karriere - med begrænset succes.

Og nu er han altså blevet vejet og fundet for let hos Bo Henriksen i FC Zürich. Her forlyder det i schweiziske medier, at den danske cheftræner foretrækker nyindkøbene Roko Simic og Daniel Afriyie.