Video : Tipsbladet
Bundesliga

Vild rejse for Bundesliga-dansker: Trodser ekspert

Andreas Albers har skrevet under på en ny kontrakt med St. Pauli, der lige er rykket op i Bundesligaen. Albers siger til Tipsbladet, at der ikke var mange fodboldeksperter, der havde spået ham til at spille i den bedste tyske række.

Andreas Alberts' drøm er blevet til virkelighed. 

Jeg tror ikke, der var mange fodboldeksperter i Danmark, der spåede mig muligheden for at spille i Bundesligaen

Andreas Albers
St. Pauli-spiller

Den 34-årige dansker havde kontraktudløb i slutningen af juni, men nu har danskeren skrevet under på en ny kontrakt med St. Pauli, og dermed venter der Bundesliga-bold i den kommende sæson for den tidigere Superliga-spiler.

Tipsbladet har talt med danskeren, og han kan nærmest ikke fatte, at han skal spille i den bedste række i Tyskland. Det har nemlig været noget af en rejse for den danske angriber i tysk fodbold.

- Det har selvfølgelig altid været en drøm. Jeg huskede, at jeg sagde, da jeg var i Regensburg, at mit mål var at score et mål mod et Bundesliga-hold i pokalen, og det endte jeg med at gøre et par gange.

- Jeg turde ikke tage det så langt, da vi spillede i bunden af ​​2. Bundesliga. Det er en drøm i en alder af 34. Jeg tror ikke, der var mange fodboldeksperter i Danmark, der spåede mig muligheden for at spille i Bundesligaen. Nu har jeg i hvert fald en Bundesliga-kontrakt og mulighed for at spille et par minutter, siger Andreas Albers til Tipsbladet.

34-årige Albers var også en del af den flotte sæson i 2. Bundesliga, hvor kultklubben vandt rækken. Han nyder i høj grad at være en del af den tyske klub.

- Det er jo en speciel klub i tysk fodbold. Nu står den som et unikum. Der er en god stemning på stadion. Man kan mærke, at folkene omkring klubben og fansene brænder for det på en helt anden måde end andre normale fans.

- De bringer sjælen ind på stadion. Det har været en fantastisk sæson, og der har været mange op- og nedture. Vi sluttede af med helt fantastiske ti dage, hvor vi rykkede op og vandt mesterskabet i 2. Bundesligaen og fejrede med hele distriktet og St. Pauli. Det har været en helt fantastisk første sæson, som jeg nok fortæller først, når jeg bliver spurgt om, hvordan det er at være fodboldspiller, og hvordan min karriere er gået.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

Enormt glad
Danskeren fik dog kun 420 minutter fordelt over 17 kampe for St. Pauli i den seneste sæson, og derfor er danskeren også beæret over, at klubben har villet give ham en ny kontrakt.

- Det er jeg enormt glad for. Det var en stor udfordring at skifte til et så godt hold i sommer. Efter en meget succesfuld sæson er jeg glad for at følge med dem op, så vi kan se, om vi kan være med på et højere niveau..Jeg er stolt og glad over, at jeg har kunnet forlænge min kontrakt, siger Andreas Albers til Tipsbladet og tilføjer.

- Jeg var også realistisk. Det er ikke normalt, at karrierer udvikler sig sådan. Når man er 34, er man normalt på vej ned, men jeg synes, det er fedt. Det viser, at jeg ikke kun har haft minutter på banen, men at jeg har kunnet bidrage på andre måder end at være på banen.

- Det er værdsat og nyttigt. Jeg er glad for, at de erkender det og vil føre det videre i en sæson, der bliver lidt hårdere end den seneste sæson.

St. Pauli indleder Bundesliga-sæsonen 23. august mod Heidenheim, der har den tidligere FCK-spiller Mikkel Kaufmann i truppen. 

Alberts skiftede til St. Pauli i sommeren 2023.

I Superligaen har den danske angriber spillet 30 kampe for Silkeborg.