• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Victor Risager

Alt taler for Juventus-comeback mod Lyon

Foto: Getty Images

Få her optakts-punkter til fredagens kamp mellem Juventus og Lyon.

Af Victor Risager

Før coronapausen ramte fodboldverdenen, nåede Juventus og Lyon at spille den ene af to ottendedelsfinaler, og her var det franskmændene, der trak det længste strå. Lyon vandt således med 1-0 på hjemmebane mod Maurizio Sarris tropper.

Fredag aften venter returopgøret på Juventus’ hjemmebane i Torino, og her får Lyon formentlig mere end almindeligt svært ved at fastholde føringen og sikre en plads i kvartfinalerne af turneringen, hvor de skal møde enten Manchester City eller Real Madrid.

Statistisk set har Juventus og cheftræner Maurizio Sarri således en flot historik i europæiske turneringer. Til gengæld bør historikken være grund til bekymring for Lyon, der skal forsøge at overkomme diverse dårlige statistikker i fredagens opgør.

Det fremgår af de ti spændende opta-statistikker til kampen, som Spilxperten har sørget for.

Her er 10 optakts-skud til Champions League-braget:
- Juventus er ubesejret i deres to europæiske hjemmekampe mod Lyon. Italienerne vandt 2-1 i Europa League i april 2014 og spillede 1-1 i Champions League i november 2016.

Læs også:Det store Europa-overblik: Sådan spilles turneringerne til ende

- Lyon har tabt fire af deres seneste fem udebanekampe i Italien i europæisk sammenhæng, siden de vandt 2-1 over Fiorentina i Champions League i november 2008. I samme periode er det blevet til én uafgjort.

- Juventus har tabt to af deres seneste tre hjemmekampe i Champions Leagues knockoutrunder, da de tabte til Real Madrid i april 2018 og Ajax i april 2019.

- I knockoutfasen er Lyon sejrløse i deres seneste 10 udekampe, hvoraf de har tabt otte. De har heller ikke scoret i seks af disse kampe. Deres seneste knockoutsejr på udebane var i februar 2006 mod PSV.

- Fem ud af 11 gange, hvor Juventus tabte det første opgør i en Champions League-knockoutrunde, er de kommet videre - heriblandt i sidste sæson, hvor det skete mod Atlético Madrid i ottendedelsfinalerne. Juventus tabte det første opgør med to mål, men vandt returopgøret med tre mål.

- Lyon har tabt i det andet opgør i ni af deres sidste 10 Champions League-knockoutrunder, og de har derudover spillet en uafgjort. De har kun scoret fem mål, mens de har indkasseret 25 over de 10 kampe.

Læs også: Spilforslag til Champions League

- Juventus-angriber Cristiano Ronaldo har scoret 18 mål i sine sidste 12 i Champions League-knockoutkampe på hjemmebane. I samme periode er det blevet til fire hattricks, herunder et i det afgørende opgør af ottendedelsfinalerne mod Atlético Madrid i sidste sæson.

- Lyons 1-0-sejr i det første opgør var kun Rudi Garcias sjette sejr i 29 Champions League-kampe (ni uafgjorte og 14 nederlag). Blandt de foregående 54 trænere til at stå i spidsen i mere end 30 kampe i turneringen er det kun to, der har vundet seks eller færre i deres første 30 kampe: Walter Smith (5) og Dusan Bajevic (6).

- Juventus-manager Maurizio Sarri indkasserede sit første nederlag i en europæisk turnering i 23 kampe, da Juventus tabte det første opgør til Lyon. Han havde ikke tabt sine foregående 22 kampe i Europa. Sarri har ikke tabt på hjemmebane i en europæisk turnering siden februar 2018, da hans Napoli-hold tabte 3-1 til RB Leipzig i Europa League, og han er ubesejret i de seneste ti hjemmebanekampe, hvoraf ni er blevet vundet.

- Siden starten af sidste sæson har kun Memphis Depay (10) været involveret i flere Champions League-mål for Lyon end 22-årige Houssem Aouar (7 - et mål og seks assists). Franskmanden har faktisk lige så mange assists som Lionel Messi i turneringen i denne sæson med seks af slagsen.

Læs også:Dansk Juventus-angriber skal udlejes igen

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus