Champions League Oliver Okstrøm

Bach Bak: Det har FC Midtjylland lært af denne sæson

Foto: Getty Images

Det er Superligaen, der er vigtigst, fortæller FCM-assistenttræner Kristian Bach Bak.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland har programmet fyldt for tiden, og efter to uger uden kampe kom de i gang igen lørdag mod AGF og onsdag mod Ajax i Champions League. Det har givet midtjyderne en del lærdom, mener klubbens assistenttræner Kristian Bach Bak.

Det fortæller han i et interview på FCM's officielle hjemmeside, hvor han peger på, at den næste kamp altid er den vigtigste.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - AaB

- Man skal gå all-in i den næste kamp. Man kan ikke planlægge sig ud af det. Men også at det vigtigste er Superligaen, og jeg er glad for, at vi har skrabet så mange point sammen samtidig med, at har spillet så mange højintensive kampe, siger han og fortsætter:

- Nu ved vi, hvad det vil sige at spille så mange kampe. Vi har fundet ud af, at vi kan være med, lyder det fra Kristian Bach Bak.

Læs også:Midtjylland slår fast: Liverpool kommer til Herning

Senest i Champions League blev FC Midtjylland slået med 1-3 i et opgør, hvor hollandske Ajax spillede sig frem til en række store chancer, som kunne have gjort det danske nederlag endnu større. Derfor påpeger Bach Bak, at de er nødt til at være der allesammen, hvis de vil have noget med fra de europæiske kampe.

- Tankegangen, intensiteten og tempoet i spillet er bare højere. Liverpool, ja, det siger sig selv. Atalanta er mand mod mand over hele banen, og Ajax er måske et af verdens bedstspillende hold. Det er kampe, hvor alle 11 skal præstere. Falder to ud, ja, så kan vi ikke klare os. Sådan er det ikke i Superligaen, fortæller FCM-assistenten.

Næste opgave for FC Midtjylland er lørdag klokken 16, hvor de danske mestre møder AaB på hjemmebane.

Læs også:FCM-kaptajn om lederrolle: Saver ikke folk over til træning og sviner dem

Læs også:Laudrup undrer sig over FCM: Det samme fire kampe i træk

Læs også:Europæiske nederlag hagler ned på FCM: Nægter at ændre spillestilen