Champions League

"Barca-dansker": FCK kommer ned på jorden

Barcelona vil være forberedt til fingerspidserne mod FCK, mener José María Barnils, der er medlem af Barcelonas sociale udvalg og har boet i Danmark i 17 år.

José María Barnils arbejder som advokat i Roskilde, har boet i Danmark i 17 år og taler flydende dansk - og så er han medlem af FC Barcelonas sociale udvalg og ansvarlig for kontakten til klubbens 80 udenlandske fanklubber.

Han følger dansk fodbold meget nøje og er imponeret af FCK's spil i Superligaen, men onsdag aften venter der københavnerne en fodboldlektion af de helt store, forudsiger José María Barnils.

- Jeg tror ikke, FCK's chancer er ret store. De har spillet rigtig godt, især mod OB, men det giver ingen mening at sammenligne OB eller andre danske hold med FC Barcelona, siger José María Barnils til tipsbladet.dk.

- Jeg tror, FC Barcelona er langt, langt bedre end FCK, og de ville formentlig vinde ni ud af 10 opgør. Men det er muligt, at kampen onsdag bliver den ene, som det lykkes FCK at vinde.

José María Barnils tror især, at de første 10 minutter af kampen bliver afgørende.

- Hvis FC Barcelona ikke får scoret tidligt i kampen, bliver de måske nervøse, og det kan give FCK nogle muligheder. Men omvendt bliver det meget svært for FCK, hvis Barcelona får scoret inden for de første 10 minutter.

At FC Barcelona skulle tage let på opgaven, tror José María Barnils ikke på.

- Josep Guardiola er en meget grundig træner, og jeg tror, at han har set video med FCK og kender FCK-spillerne godt. Samtidig har det givet Barcelona stor respekt, at FCK vandt i Athen, og det er vigtigt for Barcelona at vinde.

- Barcelona vil tage opgaven meget seriøst, og der er ingen tvivl om, at de store stjerner som Messi og Villa vil være meget tændte.

Selvom José María Barnils som medlem af FC Barcelonas sociale udvalg har sin egen faste plads på Camp Nou, skal han se kampen i fjernsynet sammen med familien og nogle venner. Han gætter på 3-1 til FC Barcelona.

- Jeg regner med, at FC Barcelona vil få en 10-12 store chancer og FCK en
to-tre stykker. Det bliver afgørende, hvem der er bedst til at udnytte
mulighederne. Jeg tror godt, det kan lykkes FCK at score, fordi Barcelona spiller så offensivt.