• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang

Bekymret Elkjær: Barca får også problemer i EL

Foto: Getty Images

Det er langt fra givet, at Barcelona har det, der skal til, for at vinde Europa League, mener Preben Elkjær.

Af Jacob Quvang

For første gang i 21 år fejlede Barcelona at kvalificere sig til Champions League-knockoutkampene, da man onsdag aften tabte 3-0 i München. Dermed blev det til en tredjeplads for det stolte spanske mandskab, som til foråret skal spille knockoutkampe i Europa League.

Vurderet ud fra klubbens størrelse skriver Barcelona sig direkte ind som storfavorit til at vinde turneringen. Men én ting er klubbens status, noget helt andet er niveauet på banen, og her er den tidligere danske landsholdsspiller Preben Elkjær bekymret. Han ser, at Barcelona får store problemer med at vinde Europa League. Det forklarer han til TV3+ efter Barcelonas nederlag.

- De skal spille meget bedre end det her. Jeg er sådan set lidt rystet. Der var nogle gode takter, men de blev fuldstændig fejet væk her til aften (i går, red.). Jeg er virkelig bekymret på deres vegne, siger TV-eksperten.

En anden ekspert, Jesper Grønkjær, er ligeledes bekymret på Barcelonas vegne, og han vurderer, at klubbens nye manager, Xavi, kommer på overarbejde.

- De scorer ingen mål. De har vundet seks ud af 15 kampe i La Liga, så ja, det er en stor opgave for Xavi, siger Grønkjær. 

Også den spanske presse er bekymret på Barcelonas vegne efter onsdagens nederlag. Læs mere her.

Se hele studiesnakken om Barcelonas problemer i afspilleren.