• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Victor Risager

Champions League: FC Midtjylland har det svært på udebane i Europa

Foto: Getty Images

Få ti optakts-statistikker til kampen mellem Liverpool og FC Midtjylland.

Af Victor Risager

FC Midtjylland skal spille klubbens anden kamp i Champions Leagues gruppespil tirsdag aften, og det skal de gøre på selveste Anfield.

De forsvarende danske mestre gæster nemlig selveste Liverpool i en kamp, der ser ud til at blive meget, meget svær. Netop sværhedsgraden af midtjydernes opgave er også en af de ting, man kan tage med fra Optas ti statistikker til kampen.

Her fremgår det således, at Liverpool er nærmest usårlige på hjemmebane, mens FC Midtjylland har haft det meget svært på udebane i europæisk sammenhæng.

Se de ti opta-statistiker til tirsdagens kamp nedenfor - leveret i samarbejde med spilxperten.com:

- FC Midtjylland bliver bare det tredje danske hold, der møder Liverpool i en europæisk turneringen, efter OB i European Cup i 1983-84 og Brøndby i UEFA Cup i 1995-96.

Læs også:FCM-keeper kan misse Liverpool-brag: Håber, han bliver klar

- Dette vil være FC Midtjyllands første Champions League-kamp mod et engelsk hold - de har stået over for engelske hold ved seks tidligere lejligheder i europæisk sammenhæng og vundet tre gange, mens de har tabt to.

- Liverpool har kun tabt en af ​​deres seneste 26 hjemmekampe i europæiske turneringer, hvor de har vundet 18 kampe. Det ene nederlag kom i deres seneste hjemmekamp, hvor de tabte 2-3 til Atletico Madrid i marts. De har ikke lidt to nederlag i træk i Europa siden december 2009.

- Dette bliver FC Midtjyllands første udekamp i Champions League - hver af de tidligere fire danske hold, der har spillet i turneringen, tabte deres første udekamp.

- FC Midtjylland er det 17. hold, der vil spille deres første Champions League-udekamp nogensinde mod et engelsk hold - ingen af ​​de 16 foregående, der har gjort det, har vundet, og 14 har tabt.

- Efter deres 1-0-sejr over Ajax i første spillerunde skal Liverpool skal prøve at vinde deres første to gruppespilskampe i en Champions League-kampagne for anden gang. De gjorde det tidligere i 2008-09.

Læs også:FCM-kaptajn om frustrerede stjerner: Vi har løst det internt

- Ser man bort fra kvalifikationskampe, har FC Midtjylland tabt syv af deres ni udekampe i europæiske turneringer, mens de spillede 1-1 mod NK Varazdin i oktober 2002 og vandt 3-1 mod Club Brugge i oktober 2015.

- Liverpool har ikke holdt buret rent i nogen af ​​deres seneste fire Champions League-hjemmekampe. De har indkasseret otte mål i alt på tværs af disse fire kampe, mere end de havde i deres tidligere 13 hjemmekampe i turneringen.

- Liverpools Mohamed Salah har været involveret i ni mål i ni Champions League-gruppespillskampe på Anfield  med 8 mål og 1 assist. Den egyptiske stjerne er også kun to mål væk fra at udligne Steven Gerrards klubrekord på 21 mål i Champions League.

- FC Midtjylland-målmand Jesper Hansen har indkasseret 26 mål på kun syv UEFA Champions League-optrædener - fire mod Atalanta i første spillerunde og 22 med FC Nordsjælland i sæsonen 2012/13. Han er imidlertid tvivlsom til kampen. 

Læs også optakten til Liverpool - FC Midtjylland med bud på resultatet her

Læs også:Rasmus Ankersen: Fodbolden har brug for eventyr som FC Midtjylland

Læs også:"Don Ø" var til fodbold i Brøndby: Inviteret af bestyrelsesmedlem

Læs også:Liverpool-manager holdt ferie i Danmark: Jeg har kun gode erfaringer

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020