• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Victor Risager

- De er crazy, men på den gode måde

Foto: Getty Images

FC København-profilen ser frem til at opleve Galatasarays vilde fans og forsøge at gøre dem tavse.

Af Victor Risager

FC København tager hul på dette års Champions League-gruppespil onsdag, og allerede den første kamp kan velsagtens udråbes som en afgørende en af slagsen.

Her gæster “løverne” nemlig Galatasaray, der er seedet som nummer fire i gruppen, og som efter alt at dømme bliver det mandskab, FC København skal kæmpe med om tredjepladsen, der giver adgang til Europa League.

At kampen skulle være vigtigere end de andre udebanekampe, er dog ikke noget, Kevin Diks erklærer sig direkte enig i. 

- Alle kampe er vigtige. Vi skal spille, som vi kan og fokusere på vores kvaliteter. Det er som alle andre kampe, og vi vil vinde alle kampe, siger FC København-stopperen til Tipsbladet og de øvrige skrevne medier tirsdag formiddag.

Men er det jeres bedste mulighed for at tage point på udebane?

- Jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, at alle tre hold er virkelig gode. De to andre er lidt større måske, men Galatasaray på udebane er en af de sværeste kampe, man kan få. Jeg tror, Manchester United og Bayern München vil sige det samme, hvis du spørger dem. Galatasaray-fans er crazy, men på den gode måde, så det bliver virkelig svært.

Hvordan forbereder man sig på de fans?

- Vi spillede mod Trabzonspor i sidste sæson, som er nogenlunde det samme, men Galatasaray er lidt større, tror jeg. Det er fodboldkampene, du vil spille. Det er fedt at være hadet i en udebanekamp som den her. Det er en fed følelse. Vi vil prøve at gøre stadion stille.

Det er imidlertid ikke kun den vilde atmosfære på lægterne, FC København skal forberede sig på.

Galatasaray-mandskabet er spækket med stjerner, og Kevin Diks skal ikke mindst stå over for stjerneangriberen Mauro Icardi, der har en fortid hos blandt andre Inter og Paris-Saint Germain og har scoret fem mål i denne sæson allerede.

- Han er selvfølgelig ikke en ukendt angriber. Man skal ikke give ham en centimeter, og som sagt skal vi være perfekte for at stoppe dem, siger Diks.

Og du kender vel også Hakim Ziyech fra Æresdivisionen?

- Han er en fantastisk spiller, men de har så mange fantastiske spillere, at man ikke bare skal fokusere på én. Ziyech er lige ved at komme tilbage efter en længere pause, men er fantastisk. Der er også Dries Mertens, Wilfried Zaha, Lucas Torreira og Victor Nelsson.

FC København og Galatasaray brager sammen onsdag aften klokken 18.45.