• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League /ritzau/

Før Atalanta-gensyn: Følte mig som en ungdomsspiller sidst

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland møder tirsdag Atalanta for anden gang efter et sviende nederlag i første gruppekamp.

Af /ritzau/

FC Midtjylland fik en varm velkomst på den ærgerlige måde, da holdet i oktober indledte gruppespillet med et nederlag på 0-4 til Atalanta i Herning.

Tirsdag står midtjyderne igen over for holdet fra Serie A. Denne gang på udebane i norditalienske Bergamo og med erfaringerne fra afklapsningen i erindringen.

- Det er altid svært at sige, hvad vi har lært af en given kamp. Men vi fik en hård velkomst. Vi lærte det på den hårde måde i den kamp, hvor de straffede os, siger Alexander Scholz på holdets pressemøde forud for tirsdagens opgør.

- Jeg følte mig lidt som en ungdomsspiller igen, kan jeg huske. De små fodfejl blev bare straffet, og der synes jeg egentlig, at vi i de to efterfølgende kampe så, at vi havde taget noget med derfra.

- De har noget mere erfaring end os, og der skal vi hente noget på andre parametre, siger han.

Læs også:Færdig for i år: OB'er har brækket sin tå

Efter nederlaget til Atalanta i åbningskampen tabte FC Midtjylland også de tre efterfølgende kampe. Ude mod Liverpool samt hjemme og ude mod Ajax.

FC Midtjylland kan ikke længere nå knockoutkampene i Champions League, som de to øverste pladser i gruppen giver adgang til. Og heller ikke tredjepladsen, som sikrer en billet til Europa League, kan længere nås.

Skal det danske mandskab have sit første point tirsdag, kan det måske finde inspiration i lørdagens Atalanta-nederlag på 0-2 til Verona på hjemmebane.

Den kamp er en del af forberedelsen, fortæller FCM-træner Brian Priske.

- Ja, blandt andet. Jeg føler, at vi har gjort vores arbejde op til kampen godt, som vi har gjort til de andre kampe. Vi har kigget på rigtig mange facetter af spillet og kigget på deres seneste kamp og kampen mod Liverpool, vores egen kamp, og hvordan de har præsteret i mellemtiden, siger han.

Læs også:Forklarer omtalt interview: Det har været i samråd med klubben

- Vi gør alt for at hente procenter hist og pist, og i sidste ende handler det så om den enkeltes kvalitet på dagen.

- Den enkelte skal toppræstere, for at vi kan få noget med herfra. Atalanta er et topklassehold med landsholdsspillere hele vejen rundt.

Mens pointløse FC Midtjylland er parkeret på fjerdepladsen, kæmper Atalanta en hård kamp med Liverpool og Ajax om at spille sig i ottendedelsfinalerne.

Italienerne har ligesom Ajax syv point, mens Liverpool er på førstepladsen med ni af slagsen.

- Vi håber, at vi kan vinde eller få uafgjort i sidste kamp (mod Ajax, red.), men først skal vi koncentrere os om kampen mod FC Midtjylland. Det bliver ikke den afgørende kamp, men den skal vi først og fremmest fokusere på, siger Atalanta-træner Gian Piero Gasperini på Atalantas pressemøde.

/ritzau/

Læs også:Superligaen indfører ny form for coronatest

Læs også:Spurgt ind til spekulationer: Det vil jeg ikke svare på

Læs også:Horsens-angriber er sikker på Vejle-overlevelse

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus