Foto: IMAGO
Champions League

Hylder FCK: Jeg har kæmpe respekt for dem

FC København spås ikke mange chancer mod Manchester City, men Pep Guardiola forventer alligevel 'en tæt, tæt kamp' tirsdag aften i Danmarks nationalarena, som spanieren i øvrigt har et særligt godt øje til.

PARKEN (Tipsbladet): Pep Guardiola holdt sig ikke tilbage med at rose FC København, da den spanske stjernetræner mandag aften var til pressemøde i Parken forud for tirsdagens Champions League-brag. 

Manchester City-bossen roste blandt andet Denis Vavro og Jacob Neestrup, og derudover talte han også varmt om Danmarks nationalarena, da han blev spurgt om, hvad Manchester City kan tage med fra deres sidste besøg i København i efteråret 2022, hvor de to hold spillede 0-0. 

- Det var en gruppespilskamp. Det var den anden kamp (mod FCK, red.), og jeg tror, at vi allerede havde kvalificeret os, da vi kom her. Men jeg har været her med landsholdet for at spille mod Danmark, og det var altid virkelig svært. Stadionet er meget lukket, og tilskuerpladserne er fyldt med folk, der er desperate efter at se fodbold, lød det fra Pep Guardiola. 

De har friske ben og friske hoveder. De har haft lang, lang tid til at forberede sig på kampen.

Pep Guardiola
Cheftræner, Manchester City

Den spanske cheftræner slog samtidig fast, at han bestemt ikke forventer en ensidig forestilling i morgen, selvom Manchester City er kæmpe favorit. 

- Jeg har en kæmpe respekt for dem. Jeg har normalt altid stor respekt for modstanderen, men da jeg så hvad de har præsteret i gruppespillet mod de modstandere, de var oppe imod, sagde jeg ‘wow’. Og det sagde jeg også til mine spillere i morges.

- Man er nødt til at forberede sig mentalt. Vi er nødt til at være klar til at lide. Det bliver en tæt, tæt kamp i morgen. Det føler jeg 100 procent. Og min mavefornemmelse plejer ikke at svigte mig, lød det fra Pep Guardiola. 

FC København har ikke spillet en betydende kamp i omtrent to måneder, men på pressemødet havde Pep Guardiola svært ved at vurdere, om det er en fordel eller en ulempe for de danske mestre. 

- Jeg ved det ikke, jeg har aldrig været i den situation. Jeg vil sige, at de er ved at komme i gang. De er fulde af energi. De har friske ben og friske hoveder. De har haft lang, lang tid til at forberede sig på kampen.

- Men jeg ved det ikke. Forhåbentligt bliver niveauet godt, for det fortjener den her turnering, lød det fra Manchester City-bossen. 

Tirsdagens Champions League-brag mellem FC København og Manchester City sparkes i gang klokken 21.00.