Video : Tipsbladet
Champions League

Karakterer: FCK faldt med ære på Old Trafford

Tipsbladet er her klar med spillerbedømmelserne fra Champions League-kampen mellem Manchester United og FC København.

Tipsbladet på Old Trafford. 

Manchester United - FC København 1-0 (0-0)
1-0 Harry Maguire (71.).

På en af verdens mest ikoniske arenaer var det de medrejsende FC Københavns-fans, der dominerede lydbilledet fra første til sidste fløjt. Inde på banen var der også tale om en stærk præstation fra de danske mestre, der i flere perioder satte Manchester United under pres. Indskiftede Jordan Larsson endte med at få en skurkerolle, da svenskeren på kampens sidste spark brændte fra straffesparkspletten. 

Læs også: Pis også! Men hér er Neestrup jo klasser bedre!

Her er Tipsbladets karakterer til FC Københavns spillere:

Kamil Grabara - 4
Er du vimmer en redning, den polske keeper diskede op med efter 54 minutter! Helt nede ved stolperoden pillede han Christian Eriksen og fik med garanti Manchester United-fansene til at tænke "gid han var vores målmand" - i hvert fald lige indtil Onana genvandt deres kærlighed. Et par minutter senere kunne aftenen være endt katastrofalt for Grabara, der han lænede sig op ad et rødt kort, men centimeterne var på hans side. Grabara var både god og heldig på "Drømmenes Teater", hvor han blev passeret til sidst af Harry Maguire.

Peter Ankersen - 3
Han kan endnu, 33-årige Peter Ankersen. Backens velmagtsdage er forbi, men der er stadig krummer i ham, og Ankersen leverede en vældig fin præstation over for Marcus Rashford på Old Trafford. Det offensive bid er ikke helt som i gamle dage, men dømte man Peter Ankersen færdig i perioden under Jess Thorup, tog man fejl. Dermed tog netop Thorup velsagtens fejl.

Denis Vavro - 4
Hvis Denis Vavro var blind, ville han alligevel kunne udpege en FCK-fan alene ved hjælp af sin hørelse. Det er vedkommende, der råber "skyyyd". Den opfordring får slovakken hver gang, han er listet bare en lille smule uden for sin egen hoveddør. Denne tirsdag tog imod opfordringen en enkelt gang, men fokuserede primært på sine defensive pligter. Her diskede han op med et uhyre vigtigt tilbageløb kort før pausen.

Kevin Diks - 4
Midtstopper-vikaren fra himlen. Også på den helt store scene fremstår Kevin Diks som en alletiders central forsvarsspiller, og det må man bare løfte på hatten for. Var han for alvor i problemer mod Manchester United? Næh, men han vil selvfølgelig ærgre sig over, at Christian Eriksens indlæg nåede hele vejen frem til Harry Maguire.

Elias Jelert (ud 76.) - 3
Rykket over på venstre back i fraværet af Birger Meling, og her spillede han over for Anthony. Elias Jelert er hurtig, men det er brasilianeren så sandelig også, og FCK-backen var den i defensiven, der havde det sværest. Et par gange blev han tørret af Manchester United-stjernen, men i det mindste var Jelerts aften markant mere vellykket end i Istanbul. Hvis Elias Jelert skyldte på Champions League-kontoen, afdragede han pænt på Old Trafford. Udskiftet efter 76 minutter.

Diogo Goncalves (ud 84.) - 4
SÅ tæt på at levere en københavnsk drømmestart på ‘Drømmenes Teater’, da han fik et lidt urent træf på indlægget af Elyounoussi. Onana var prisgivet i United-målet, men afslutningen prellede desværre af på stolpen. Bittert for Goncalves, der var millimeter fra at sende de 2600 medrejsende FCK-fans i ekstase. Ligesom mod Bayern München var Goncalves igen en kæmpe gevinst for FCK, idet portugiseren har teknikken og spilintelligensen til at skabe problemer for selv de bedste hold.

Rasmus Falk - 3
Han nåede ikke helt op på samme niveau som i hans legendariske kamp mod Manchester United i 2020, men mindre kunne også gøre det for Rasmus Falk, der igen gjorde de ting, han er god til. Fynboen var et godt balancepunkt på FCK-midtbanen og skilte sig generelt fornuftigt af med bolden fra sit udgangspunkt på den defensive midtbane. Falk mistede dog sin markering ved Maguires scoring, og det trækker selvfølgelig ned. 

Lukas Lerager - 4
Var tæt på at gentage kunststykket fra Bayern München-kampen, da han tidligt i anden halvleg blev sat i scene af Claesson. Med sin afslutning fra kanten af feltet tvang Lerager Onana ud i en klasseredning. Ligesom i de to forudgående gruppekampe spillede den tidligere landsholdsspiller en vigtig rolle med sin fysik og energi i presspillet.

Elias Achouri (ud 90.) - 4
Den tidligere Viborg-spiller var i sprudlende spillehumør på Old Trafford, hvor han tidligt testede Onana med et nærgående langskud, og derudover virkede tuneseren generelt opsat på at gøre det til en svær aften for United-forsvarerne. Med sine lynhurtige driblinger fik Achouri ofte skabt problemer for værterne, og tuneseren holdt sig samtidig fra de farlige boldtab, han har leveret tidligere. En opløftende præstation.

Viktor Claesson (ud 76.) - 4
FC Københavns kaptajn har næppe hovedpine i morgen, for det var ikke meget, han fik headet til bolden denne aften i Manchester. Claesson var fuldstændig chanceløs i luftspillet mod Maguire og Varane, men i sin rolle som falsk nier gjorde svenskeren det til gengæld rigtigt godt, når han fik bolden i fødderne. Generelt leverede Claesson dog en lidt mere anonym præstation end han gjorde mod Bayern München i Parken. Udskiftet efter 76 minutter.

Mohamed Elyounoussi - 4
‘Moi’ er ikke kommet flyvende fra start i FC København, men i dagens kamp kunne man godt se, at nordmanden har en fortid i Premier League. Med sin ro og internationale rutine var Elyounoussi en vigtig brik på FCK-mandskabet i dag. Leverede allerede efter få minutter et forrygende gennembrud, hvor han serverede bolden for Goncalves, der ramte stolpen. Fik tilkæmpet sig et straffespark dybt inde i tillægstiden.

Indskiftere:

Orri Oskarsson (ind 76.) - UB

Christian Sørensen (ind 76.) - UB

Jordan Larsson (ind 84.) - UB

Oscar Højlund (ind 90.) - UB

Træner:

Jacob Neestrup - 3
Jelert over i modsatte side og Claesson som falsk 9'er. Det var to af de træk, FCK-træneren havde i ærmet. Igen må man notere, at Jacob Neestrup havde stillet sit mandskab godt op til Champions League, og det var ikke på trænerbænken, kampen blev tabt. Reagerede prompte med et par indskiftninger efter Manchester Uniteds 1-0-mål

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6: Verdensklasse.
5: Højt, internationalt niveau.
4: Fortrinlig indsats.
3: Godkendt præstation.
2: Skuffende, under middel.
1: Dårlig præstation
0: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.