Foto: IMAGO
Champions League

Neestrup om FCK-stjerne: Det er bittert for ham

FC København må undvære Lukas Lerager i aftenens Champions League-brag mod Manchester City, men ifølge cheftræner Jacob Neestrup er det primært synd for midtbanespilleren selv.

PARKEN (Tipsbladet): Han var en nøglespiller for FC København i efterårets Champions League-gruppespil, men Lukas Lerager kommer ikke i aktion i aftenens ottendedelsfinale mod Manchester City. 

Et lidt unødvendigt rødt kort i den sidste gruppekamp mod Galatasaray betyder nemlig, at Lerager sidder ude med karantæne i aften. 

På mandagens pressemøde i Parken gav Jacob Neestrup dog udtryk for, at FC København nok skal finde et fint alternativ til Lukas Lerager, der startede inde i alle seks gruppekampe. 

Det er klart, at det ville have været en fordel, hvis vi var i det samme kampflow, som vi var inde i i efteråret.

Jacob Neestrup
Cheftræner, FC København

- Det er jo først og fremmest bittert for Lukas. Det er klart, at han har været en af dem - sammen med de to, der sidder her (Falk og Claesson, red.) og en håndfuld andre - som har udgjort stammen på det Champions League-hold, som har bragt os hertil.

- Så det er jo først og fremmest synd for Lukas, men det er klart, at vi nu mangler en dygtig spiller. Men det har vi heldigvis kunnet løse i FC København på rigtig mange måder i de seneste 15-16 måneder, og det kommer vi også til i morgen (i aften, red.), lød det fra Jacob Neestrup. 

I modsætning til Manchester City har FC København ikke spillet en betydende kamp i månedsvis, og ifølge Jacob Neestrup kan man ikke komme udenom, at det er en ulempe for de danske mestre. 

- Det er klart, at det ville have været en fordel, hvis vi var i det samme kampflow, som vi var inde i i efteråret. Jeg vil sige, at det er en fordel i forhold til Superligaen, at vi har City nu. Men altså, det er, som det er. Vi har jo kendt til det her i lang tid, og vi har forsøgt at have den bedste opstart, både i forhold til de træningspas, vi har haft, og det indhold, vi har proppet i det. Plus træningskampene.

- Jeg føler, at vi er et godt sted, og vi har også lagt alle alibierne fra os, i forhold til hvis og hvis og så videre. Vi går efter at præstere i morgen. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for først og fremmest at levere en god præstation. Og derefter spiller vi for at få et resultat, ligesom vi har gjort i de andre Champions League-kampe. Længere er den ikke, lød det fra Jacob Neestrup. 

Pep Guardiola havde en lidt anden holdning til FC Københavns lange pause. Ifølge Manchester City-bossen kan den lange pause have givet 'Løverne' mere friske ben og friske hoveder. Det kan du læse om HER