Video : Tipsbladet
Champions League

Optakt: Inter - Atletico Madrid

Endnu en Champions League-ottendedelsfinale venter tirsdag aften, når Serie A’s førerhold Inter byder Atletico Madrid op til dans på Guiseppe Meazza i Milano.

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 21:00
Spillested: Guiseppe Meazza, Milano
Dommer: István Kovács
På TV: TV3+

Holdnyt:
Inter:
Manchester City og Real Madrid står aktuelt som de klareste favoritter til at gå hele vejen i Champions League. Inter er indtil videre gået lidt under radaren, men sidste sæsons Champions League-finalister har gang i en fantastisk sæson, og må efterhånden betragtes som en af de klareste outsidere til titlen.

Simone Inzaghis mandskab er i en klasse for sig selv i Serie A i denne sæson. I skrivende stund har Inter ni point ned til nærmeste forfølger. Endda med en kamp i hånden, og derfor bør der også være råd og kræfter til at gå benhårdt efter succes i Champions League.

I ordinær spilletid har værterne blot tabt én af sæsonens 34 kampe, og kommer til opgøret her ovenpå en komfortabel og nem hjemmesejr på 4-0 over Salernitana, hvor der tilmed var plads til at økonomisere med kræfterne hos flere bærende profiler.

Acerbi missede weekendens opgør med en skade, og forventes heller ikke klar til dette opgør. Derudover bør Inzaghi have alle mand fit for fight.

Atletico Madrid:
Spanierne halter godt nok efter i La Liga’s guldkamp, hvor de får svært ved at indhente lokalrivalerne Real Madrid. Simeones mandskab er dog langt bedre kørende end i sidste sæson, hvor det blev til et skuffende Champions League-exit allerede efter gruppespillet.

Især offensivt har Atletico Madrid lagt på. Anført af en fantastisk Griezmann har der i denne sæson været langt mere snert over angrebsspillet end i de foregående sæsoner, og spanierne spillede sig da også sikkert videre som etter i Champions League-gruppespillet med 14 ud af 18 mulige point.

Atleticos store erfaring i turneringen gør, at de ligesom Inter, ligner et frækt bud på et hold, der kan nå langt i Champions League. Hjemmebaneformen har været fuldkommen formidabel i denne sæson med 37 point ud af 39 mulige i La Liga samt sejr i alle tre hjemmekampe i Champions League-gruppespillet. Den gode form på Citivas Metropolitano blev der sat streg under i weekenden, da det blev til en 5-0 sejr over Las Palmas.

Topscorer Morata var ikke i aktion mod Las Palmas, og forventes heller ikke at blive klar til dette opgør. Ydemere må Simeone se bort fra Paulista, Azpilicueta og Lemar.

Karantæner:
Inter: Ingen
Atletico Madrid: Ingen

Bud på startopstillinger:
Inter (3-5-2): Sommer - Pavard, De Vrij, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Lautaro, Thuram

Atletico Madrid (3-5-2): Oblak - Savic, Gimenez, Hermoso - Llorente, De Paul, Koke, Saul, S. Lino - Griezmann, Depay

Dom:
Der er lagt i kakkelovnen til to tætte opgør, når Inter og Atletico Madrid krydser klinger i Champions League-ottendedelsfinalen.

Vi har at gøre med to mandskaber, der om nogen ved, hvordan man forsvarer sig, og med to gange 3-5-2 formationer overfor hinanden, kunne vi meget vel se ind i to relativt låste opgør.

Så gode som Atletico Madrid har været hjemme, lige så svært har de til gengæld haft det på fremmed græs. Inter skal bruge et stærkt udgangspunkt inden returen på Civitas Metropolitano, og det klarer de lige akkurat med en spinkel sejr. 1-0 til italienerne.