• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

Steinlein: Champions League-indtægter svarer til to års budget for os

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det vil være et økonomisk guldæg for FC Midtjylland at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet. Indtægterne svarer ifølge Claus Steinlein til mere end to års sportslig budget.

Af Anders Dehn

Når selv Claus Steinlein og resten af FC Midtjylland ikke har turdet tænke tanken, ved man, at det er stort. Men et plads i Champions League var trods alt for meget at drømme om, da mesterklubben blev dannet for 21 år siden. Nu står FCM dog på tærsklen til Europas fineste selskab, og det vil give et gigantisk økonomisk rygstød, siger direktøren til DR Sporten.

Det indbringer således millioner af kroner i tv-indtægter og præmiepenge at komme i Champions Leagues gruppespil. FC Midtjylland er kun en samlet sejr over Slavia Prag fra at opnå det for første gang i klubbens historie.

Læs også:Optakt: Slavia Prag - FC Midtjylland

- 200 millioner er mere end hele vores spillerbudget over de næste to år. Så det ville jo give os nogle muligheder til at forbedre tingene, siger Claus Steinlein til DR Sporten.

Selv hvis FC Midtjylland ikke sender Slavia Prag ud, kan Steinlein og co. glæde sig over, at de stadig skal spille europæisk fodbold i resten af efteråret. Da kvalificerer FCM sig til Europa Leagues gruppespil, hvor pengene dog er væsentligt mindre.

Læs også:Fjendetjek: Slavia Prags stjernespiller er umulig at forsvare sig mod

FC Midtjylland er nået til playoffrunden ved at slå de bulgarske mestre, Ludogorets, i anden kvalifikationsrunde og ikke mindst de schweiziske mestre, Young Boys, med 3-0 på hjemmebane i den følgende runde.

I playoff spilles der over to opgør. Det første finder sted i Prag tirsdag aften klokken 21, mens der er returkamp i Herning onsdag i næste uge. Kickoff er samme tidspunkt ved den lejlighed.

Læs også:Steinlein om grundpræmis på Guldminen: Ekstremt vigtigt med lige spilletid

Læs også:Cajuste rolig om sin store udvikling: En del af fodbold at man bliver bedre

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Der er krummer i Brøndby og Arbnor Mucolli

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020