Video : Tipsbladet
Champions League

- Stop landskampe og Champions League

Stod det til Danmarks tidligere landstræner Åge Hareide, ville UEFA øjeblikkeligt indstille al international fodbold, herunder landskampe og Champions League.

De skandinaviske lande var hårdt ramt af coronavirus i seneste landsholdsrunde, men det kunne de have sluppet for, hvis de havde fulgt Åge Hareides råd: drop al international fodbold.

Den tidligere landstræner for Danmark mener, at den omfattende rejseaktivitet på tværs af landegrænser øger risikoen for smittespredning for meget. Derfor bør hverken landskampe eller Champions League og Europa League blive spillet i øjeblikket.

Læs også:Rejste i rutefly til Danmark trods coronakarantæne: Uforsvarligt

- Ja, det synes jeg bestemt. Nations League er en fin turnering og meget god for interessen mellem kvalifikationsturneringerne. Men det ser ud til, at pengemaskinerne skal køre for enhver pris, siger Åge Hareide til Adresseavisen.

- Nu burde vi stoppe al færdsel mellem landegrænser.

Læs også:Superliga-profiler risikerer hård straf - i værste fald fængsel

Hareide har mærket konsekvenserne af den potentielle smittespredning på sit eget hold, Rosenborg. Markus Henriksen var en del af den norske landsholdstrup, og efter han vendte hjem, testede han positiv for coronavirus. Det samme gjorde to Bodø/Glimt-spillere.

Det er nærliggende at tro, at de er blevet smittet af viceanfører Omar Elabdellaoui. Han testede nemlig også positiv helt i begyndelsen af landsholdssamlingen.

Med til historien om Hareides udtalelser hører dog også, at han netop er tidligere landstræner, og at han dermed ikke længere har samme interesse i at pleje landsholdsfodboldens bedste. Derudover er Rosenborg ude af de europæiske turneringer, så hvis Champions League og Europa League mod forventning blev indstillet, ville det ikke påvirke hans hold.

Læs også:Straffer Norge for kaos: Taberdømt

Læs også:Smadrer seerrekord: Alle elsker det norske nødlandshold

Læs også:Norsk landskamp i fare: Det kan få dramatiske konsekvenser