Stopper aldrig: Real Mirakel laver nyt comeback

Real Madrid møder Liverpool i CL-finalen efter vild vending i onsdagens 3-1-sejr over Manchester City.

Real Madrid har fuldendt endnu et stort comeback i Champions League og er nu klar til finalen i Europas mest prestigefyldte klubturnering.

Det står klart, efter at den spanske mesterklub onsdag aften vandt 3-1 over Manchester City efter forlænget spilletid. Dermed avancerer Real Madrid med samlet 6-5.

Det tydede intet på, da de første 89 minutter af den ordinære spilletid var gået, for her førte Manchester City returkampen med 1-0 og dobbeltopgøret med to mål.

Det fik brasilianeren Rodrygo lavet om på. Med to hurtige scoringer fik han fremtvunget forlænget spilletid, og her blev Karim Benzema helten, da han omsatte et straffespark til mål.

Ud over onsdagens vilde comeback mod Manchester City leverede Real Madrid også opsigtsvækkende comebacks i både ottendedelsfinalen mod Paris Saint-Germain og i kvartfinalen mod Chelsea.

I finalen venter Liverpool. De to storklubber tørner sammen 28. maj.

Længe så onsdagens returkamp ud til at være en modsætning af sidste uges medrivende festfyrværkeri i Manchester. Returkampen i Madrid var nemlig en anderledes låst og nervebetonet forestilling.

Manchester Citys offensive kavaleri skød med løst krudt i første halvleg, mens hjemmeholdet og brandvarme Benzema havde en svær dag. Enten afsluttede franskmanden upræcist, eller også stod han offside.

Derfor lignede det afgørelsen, da Riyad Mahrez i det 73. minut bankede Manchester City på 1-0 og samtidig udbyggede den samlede stilling til en tomålsføring.

Herfra lignede det en spadseretur de sidste meter mod finalen, og Jack Grealish kunne have cementeret finalepladsen efter 88 minutter, da han driblede uden om Thibaut Courtois og sendte bolden mod mål, men Ferland Mendy kom heroisk løbende tilbage og afværgede en 2-0-scoring.

Dermed endte den franske back som en af fædrene til et mageløst comeback, der var et psykologistudie værdigt.

Fuldstændig ud af ingenting scorede Real Madrid to mål og overtog pludselig kontrollen mod de chokerede gæster.

I det 90. minut kom Rodrygo før City-målmand Ederson på Karim Benzemas tværbold, og så var det ingen sag for Rodrygo at dirigere den i et tomt mål.

Halvandet minut senere var han på pletten igen. Denne gang steg Rodrygo til vejrs og headede et indlæg fra Dani Carvajal i mål, og så eksploderede Bernabeu i sjældent sete jubelscener.

Få minutter inde i den forlængede spilletid blev Benzema nedlagt i feltet på ulovlig vis, og franskmanden eksekverede selv det efterfølgende straffespark med succes.

Første halvleg af den forlængede spilletid sluttede med Manchester Citys bedste bud på en udligning i det samlede regnskab.

Real Madrids to meter lange målmand fik med det yderste af fingerspidserne afværget Phil Fodens hovedstødsforsøg, og Fernandinho kom glidende og sendte returbolden i sidenettet.

I det sidste kvarter havde City bolden mest, men Pep Guardiolas mandskab blev ikke farlige. Den spanske fodboldtræner må derfor fortsat sande, at han ikke kan indfri klubbens store ambition om at vinde pokalen med de store ører.