• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Oliver Okstrøm

Sviatchenko har nøglen til succes klar: Det bliver ekstremt vigtigt

Foto: Getty Images

FC Midtjylland-anfører Erik Sviatchenko peger på, at organisationen på holdet bliver alfa og omega for dem mod Liverpool.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland møder tirsdag aften Liverpool i Champions League-gruppespillet, og det bliver selvsagt ikke nogen let opgave. Det erkender midtjydernes anfører Erik Sviatchenko ved klubbens pressemøde.

Han peger dog også på, at de kan tage noget lærdom med sig til kampen efter nederlaget på 0-4 til Atalanta i den første gruppekamp.

- Det håber vi på, at vi kan tage med ind til den næste. Der er ikke noget, der er let i Champions League, og vi er også i den rolle i turneringen, at vi suger til os - og forhåbentlig betyder den erfaring, som vi har fået, at den kan vi få gavn af mod Liverpool, lyder det fra FCM-forsvarsspilleren.

Læs også:Video: Selvfølgelig skal FC Midtjylland stille med Evander mod Liverpool

Endvidere åbner han også lidt op for den nøgle, der kan være til succes mod de engelske mestre, som har mange tangenter at spille på med blandt andet hurtige folk som Sadio Mané og Mohamed Salah på toppen. 

- Det handler først og fremmest om holdet og vores organisation. Det bliver ekstremt vigtigt. Meget i forhold til afstandene og distancen i holdet bliver alfa og omega for, hvordan vi får lukket ned, fortæller Sviatchenko, som gerne vil undgå at komme ud og løbe for meget med de rappe Liverpool-spillere.

Han ved også, at midtjyderne nok skal komme under pres, som i den seneste Champions League-kamp, men at der er en ukuelig tro på, at det kan lade sig gøre.

Læs også:Dansk hold har før vundet på Anfield: De klappede ned mod os

For FC Midtjyllands vedkommende kan de også se tilbage på deres seneste opgør mod engelske hold, hvor man har oplevet at gå fra banen som vindere  mod hold som Manchester United, Southampton og Manchester City.

Kampen mellem Liverpool og FC Midtjylland spilles tirsdag klokken 21, og den sendes direkte på TV3+.

Læs også:Optakt: Liverpool - FC Midtjylland

Læs også:Klopp bekymret før FCM-møde

Læs også:Champions League: FC Midtjylland har det svært på udebane i Europa

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus