• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Thomas Tuchel roser FCK: Det blev svært

Foto: Getty Images

Bayern München-cheftræner Thomas Tuchel udtrykte stor respekt for FC København efter tyskernes 2-1-sejr i Parken.

Af Lars Gram-Hanssen

Tipsbladet i Parken. 

Thomas Tuchel havde rost FC København forud for tirsdagens Champions League-brag i Parken, og efter tyskernes 2-1-sejr var stjernetræneren igen klar med ros til Jacob Neestrups mandskab. 

- Som jeg også sagde på pressemødet i går, så har jeg stor respekt for FC København, og det har jeg også her bagefter kampen. Vi vidste, hvor svært det er at spille mod København på deres hjemmebane, lød det fra Thomas Tuchel på pressemødet efter kampen. 

- Det viste sig også at blive svært. Men det var vigtigt, at vi bevarede koncentrationen, for det gjorde, at vi fik et godt resultat til sidst. 

- Det kan godt være, at vi ikke havde vundet sådan en kamp i sidste sæson, men i denne sæson har vi været roligere med bolden. Vi har følelsen af, at vi kan vende kampene og vinde dem. Det har vi også gjort i Bundesligaen et par gange. 

Harry Kane er den nye superstjerne i Bayern München, men englænderen kom ikke frem til det helt store mod FC København, og på pressemødet efter kampen påpegede en tysk journalist, at Kane faktisk kun havde 10 boldberøringer før pausen. Thomas Tuchel pegede her på, at Harry Kane heldigvis fik mere plads i anden halvleg, hvor gæsterne fik scoret to gange. 

- Jeg ved faktisk ikke, hvorfor Kane kun rørte bolden 10 gange i første halvleg, men én af årsagerne er i hvert fald, at rummene blev for små for ham i første halvleg. I de sidste 20 minutter blev det meget bedre. Han fik en smule mere plads, og så fik vi også at se, hvor vigtig han er for holdet, lød svaret fra Thomas Tuchel. 

Efter to spillerunder ligger FC København på tredjepladsen i gruppe A, hvor Manchester United ligger sidst efter nederlagene til Bayern München og Galatasaray.