Video : Tipsbladet
Champions League

Tomasson ser vild udvikling: Hullet bliver større

Der er sket meget med fodboldverdenen siden Jon Dahl Tomasson stoppede som spiller, fortæller han.

Jon Dahl Tomasson har i snart et halvt år været uden job, men inden lykkedes det ham at vinde to svenske mesterskaber med Malmö FF, som han også nåede at få med i Champions League.

Her skulle han igennem fire kvalifikationsrunder med den sydsvenske klub, og han kan se en tydelig udvikling i hullet mellem de fem største ligaer og resten af Europa. Det fortæller han om i et interview med italienske Tuttomercatoweb, hvor han også ser stor forskel på ligaerne efterfølgende.

- Da jeg var træner i Malmö var der et endnu større hul (end da Jon Dahl spillede selv red.) på den internationale scene, og selvom vi var svenske mestre, så skulle vi igennem fire kvalifikationsrunder for at komme i Champions League-gruppespillet. Vi gjorde det, som var utroligt og en super succes for klubben, fordi vi skulle slå hold som Rangers med et meget større budget, siger han og fortrsætter:

- Det var et fodbold-mirakel, fordi man ikke engang kunne sammenligne de to klubber - og så nævner jeg ikke Juventus, Zenit og Chelsea i gruppespillet, som var som to forskellige fodboldverdener, der mødtes. I 1979 spillede Malmö i Champions League-finalen, og i det ville det være helt umuligt. Dengang var fire runder nok til at komme i finalen. Nu skal man igennem ligeså mange for at komme med, lyder det fra Jon Dahl Tomasson.

Han peger endvidere på, at han godt kan lide den nyoprettede Conference League, som giver mulighed for, at klubber fra de mindre ligaer at få europæisk succes. Onsdag er hollandske Feyenoord i finalen mod Roma, som er første gang et hollandsk hold er i en europæisk finale siden  UEFA Cuppen i 2002 med netop Tomasson var på Feyenoord-holdet mod Dortmund.

Dertil hylder han også Rangers for deres plads i Europa League-finalen, hvor han ikke holder sig for god til at minde om, at han med Malmö slog dem ud i CL-kvalifikationen.

Jon Dahl Tomasson har da også en opfordring til, hvordan spillerne skal gå ind til Conference League-finalen. Læs mere om det her.