• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang

Vild lydkulisse i Istanbul: BIF-kamp er deroppe af

Foto: Getty Images

FC København befandt sig i en decideret heksekeddel mod Galatasaray, men stemningen blæste ikke alle helt over.

Af Jacob Quvang

Tipsbladet i Istanbul

Hvis FC Københavns spillere havde susen for ørerne, da de lagde sig til at sove i nat, så forstår man hvorfor. For i Istanbul befandt de sig i en decideret heksekeddel, da man onsdag aften mødte Galatasaray i Champions League-åbningskampen. 

2-2 fik københavnerne efter en hæsblæsende affære, hvor man indkasserede to sene mål. Undervejs sørgede de tyrkiske tilskuere dog for at buhe højlydt af det danske mandskab, som umuligt kan have hørt hinanden på banen. 

Under kampen fortalte en tyrkisk journalist sågar til Tipsbladet udsendte, at stemningen til denne kamp var mere speciel end normalt, hvilket nok skyldes Galatasarays lange fravær fra Champions League-turneringen. 

Jordan Larsson har tidligere spillet over for nogle højlydte Schalke 04-fans, men det her havde han alligevel ikke prøvet før. 

- Det her var meget vildere (end Schalkes fans, red.), siger han med en forbløffet stemme. 

Kunne man overhovedet høre hinanden ude på banen? 

- Nej slet ikke. Man kunne ikke give nogle instruktioner eller noget andet. Man var nødt til at komme tæt på og råbe hinanden i ørerne, forklarer svenskeren. 

For lidt mere end et år siden mødte FC København tyrkiske Trabzonspor, hvor der også var smæk på kedlerne. Den oplevelse har FC København brugt, kan Lukas Lerager melde. 

- Jeg synes, vi har fuldstændig styr på "Gala" i en svær udekamp. Det var fint, at vi havde haft oplevelsen i Trabzonspor, så vi vidste, hvad der kom. Hvis ikke det var vildt der, så var det lidt vildere her. Men det er noget, vi har oplevet før, påpeger han. 

Cheftræner Jacob Neestrup var dog ikke på samme måde blæst bagover af lydtæppet, selv om hans beskeder fra sidelinjen nok ikke fandt vej til samtlige spillere på banen. 

- Jeg er ikke overrasket. I forhold til lydniveauet så mød op på søndag til derby. Vi spiller fire gange mod Brøndby om året, og derby er for mig både intenst og atmosfærisk i Parken og på Brøndby Stadion deroppe af, så derfor er vi godt trænet i det, forklarer han. 

Dermed er der lagt i kakkelovnen til et intenst opgør på Brøndby Stadion på søndag, når Superligaens et og to tørner sammen. For stemningens skyld tæller det nok heller ikke ned, at FC København har udefans med.