Conference League Ritzau

Knivstik og seks sårede før stor europæisk finale

Foto: Getty Images

Flere Feyenoord-fans er anholdt for at stikke lokal mand ned og såre flere betjente før finale i Albanien.

Af Ritzau

Der er tirsdag aften udbrudt optøjer i Albaniens hovedstad, Tirana, forud for finalen i Conference League mellem Roma og Feyenoord.

Hollandske fodboldfans har således stukket en lokal mand ned og såret seks betjente. Det oplyser lokalt politi.

I alt otte Feyenoord-fans er blevet anholdt, efter at de først tæskede en albansk mand, inden han blev stukket ned. Manden blev efterfølgende kørt til hospitalet. Hans tilstand er ikke blevet oplyst af politiet.

Andetsteds i byen er cirka 200 Feyenoord-tilhængere stødt sammen med politiet. Det er sket, i forbindelse med at de forsøgte at nå frem til et område, hvor Romas fans holder til.

- Seks politibetjente er blevet såret af stenkast og slagvåben i den hollandske fanzone og foran politistationen, oplyser talsmand for politiet Genti Mullai.

De rivaliserende fangrupperinger er desuden stødt sammen mindst tre andre steder i byen, oplyser nyhedsbureauet AFP's journalist på stedet.

Selv om nationalstadionet i Tirana, der onsdag aften ligger græs til finalen, kun har plads til cirka 21.000 personer, så ventes cirka 100.000 tilhængere fra Roma og Feyenoord at ankomme til byen for at se kampen.

Ifølge lokale myndigheder vil de blive inddelt i forskellige fanzoner, hvor de kan se Conference League-finalen på storskærm.

Albansk politi har tidligere oplyst, at de har sendt cirka 2000 betjente på gaden for at holde styr på de enorme menneskemængder.

Conference League er den tredjemest prestigefyldte europæiske turnering efter Europa League og Champions League.

Trods sin mindre vigtige status så har onsdagens finale pirret Feyenoord- og Roma-tilhængernes fantasi, da kampen er begge holds bedste mulighed for at vinde et europæisk trofæ i mange år.

/ritzau/AFP