Video : Tipsbladet
EM

Danske stjerner i hed diskussion: Skal der være

Thomas Delaney er vild med Morten Hjulmand, selvom de to havde en kæmpe diskussion en af de første dage i landsholdssamlingen.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Thomas Delaney har længere til spilletid end normalt, og en stor del af skylden skal gives til Morten Hjulmand.

Den danske komet er gået direkte ind i danskernes hjerter og Kasper Hjulmands startopstilling, hvilket har skubbet Delaney og Christian Nørgaard længere væk fra banen.

Selvom det selvfølgelig er irriterende ikke at spille, så er Thomas Delaney ellevild med Morten Hjulmand.

- Han er en spiller lige efter mit hjerte. Han er skøn at se på. Han gør mange af de ting, som jeg godt kan lide at se, så det er jeg imponeret af, og jeg synes, han er en god spiller.

- Det har han også vist de sidste gange, han har været med, men der er ingen tvivl om, at han har taget nogle store store skridt, siger Delaney.

Da Thomas Delaney blev spurgt ind til, om Morten Hjulmand ikke var irritierende, når nu han tager spilletiden, tog han det med et smil.

- Jo, men Christian Eriksen er da også irriterende. Men jeg vil jo også gerne have, at vi vinder, så vi har brug for gode spillere og skarp konkurrence. Der har været skarp konkurrence på midtbanen i mange år, og det bliver nok kun større i fremtiden.

- Det ligner, at Morten er en starter lige for tiden, men et gult kort så er han det ikke. Det er, hvad det er. I 2021 spillede Nørgaard og Dolberg slet ikke i starten, og de kom ind og blev nogle af vores vigtigste spillere, så det er, hvad der sker i fodbold. Nogle gange bliver du peget på først, og nogle gange bliver du peget på sidst, og så vender bordet, så det bekymrer mig ikke, fortæller Delaney.

Kan godt forstå Ståle Solbakken
Af Ståle Solbakken blev Morten Hjulmand kaldt loco, da han bestemt ikke er bange for at tackle de store stjerner hårdt.

Og den udlægning kan Thomas Delaney godt genkende.

- Det undrer mig ikke rigtigt, for han er jo en iver-spiller. Han går også til den til træning, og det kan jeg sgu godt lide, selvom vi en af de første dage i samlingen havde en kæmpe diskussion ude på banen over en tackling, men det kan jeg godt lide.

- Der skal være lidt. Når man er så lang tid sammen, så skal der være lidt ild, og det bringer Morten i hvert fald.

- Sådan var jeg måske også selv lidt, da jeg var yngre. Jeg tror godt, jeg kan se mig selv lidt i ham, fortæller Delaney.

På trods af Morten Hjulmands fremmarch på landsholdet håber Delaney, at han stadig kommer i spil i denne slutrunde – selv efter en ordentlig omgang maveproblemer.

- Jeg står lidt midt i det hele lige nu. Det er første dag ude med drengene, men jeg håber, at mine evner kan bruges, og så må vi se, hvad det holder til, siger den danske midtbanespiller.

Danmark møder Serbien tirsdag klokken 21.00.