Video : Tipsbladet
EM

Gravesen: Danmark skal overrumple engelsk stjerne

I Tipsbladets EM-show fik Thomas Gravesen og David Boysen onsdag selskab af den tidligere engelske landsholdsspiller Paul Parker, der er helt uforstående overfor en af Gareth Southgates store beslutninger. Et kritikpunkt, som Tipsbladets eksperter var meget enige i.

Der venter et brag af en EM-kamp i Frankfurt torsdag aften, når Danmark møder England i anden gruppekamp. 

I modsætning til Danmark fik England en resultatmæssig glimrende start på slutrunden, da Gareth Southgates tropper slog Serbien med 1-0. 

Ifølge den tidligere engelske landsholdsspiller Paul Parker er der dog ét stort problem på Englands hold. Sådan lød vurderingen, da den tidligere Manchester United-spiller onsdag gæstede Tipsbladets EM-show via en videoforbindelse fra Tyskland, hvor Parker følger EM-slutrunden. 

 - Trent Alexander-Arnold burde aldrig nogensinde spille inde på den centrale midtbane for England. Det giver bare overhovedet ingen mening. Vi har nogle fantastiske unge midtbanespillere som Adam Wharton og Kobbie Mainoo.

- Jeg prøvede at forudse startopstillingen, og jeg havde kun én forkert. Jeg synes, at vi burde have startet med Conor Gallagher på midtbanen, ikke Trent Alexander-Arnold. Han kan lave vidunderlige afleveringer, men du har brug for en midtbanespiller derinde, som er kompetitiv og energisk, og der ville jeg gå med Conor Gallagher, lød det fra Paul Parker.  

Hvis Trent kommer til at spille på midtbanen, så tror jeg helt klart, at det bliver en fordel for Danmark.

Thomas Gravesen
Tipsbladets EM-ekspert

Ifølge Paul Parker er Gareth Southgate pisket til at finde en anden løsning end at bruge Liverpool-stjernen ved siden af Declan Rice på den defensive midtbane. 

- Der er mange ting, som England kan ændre, men den eneste ting, som de 100 procent skal ændre, er Trent Alexander-Arnolds plads på midtbanen. Det er ikke fremadtænkende for England, hvis man gerne vil vinde turneringen. Stærkere modstandere kommer til at skille ham ad. Han vil gerne lave sine fantastiske afleveringer, men han er ikke interesseret i også at lave det andet arbejde. 

Enig Thomas Gravesen
I Tipsbladets studie i København var vært Amanda Bodenhoff flankeret af Thomas Gravesen og David Boysen, og her var begge eksperter enige i Paul Parkers analyse. 

- Jeg kan jo godt forstå ham. Især med det, han begrunder det med, at England har en masse dygtige midtbanespillere, som man kunne putte ind, og som kunne lede spillet fremad. Trent Alexander-Arnold har spillet højre back det meste af sæsonen for Liverpool. Nu vælger Gareth Southgate at bruge ham på midtbanen. Jeg tror heller ikke, at jeg ville bruge ham der, lød det fra Thomas Gravesen. 

Ifølge den tidligere danske landsholdsstjerne skal Danmark udnytte Trent Alexander-Arnolds defensive mangler, hvis Gareth Southgate igen vælger at placere Liverpool-spilleren på midtbanen. 

- Hvis han kommer til at spille derinde, så tror jeg helt klart, at det bliver en fordel for Danmark. Jeg synes, at Trent Alexander-Arnold er en dynamisk spiller fremad i banen, men jeg synes, at han mangler meget i det defensive.

- Inde på midtbanen kommer spillerne alle steder fra. Der vil være en Christian Eriksen forfra og en Jonas Wind bagfra, og forhåbentligt en Pierre-Emile, der kommer frontalt og render igennem ham. Men det er kun i den defensive del, at det vil være en fordel for Danmark, hvis han spiller. Det vil også være en ulempe for Danmark, fordi han har de her afleveringer. Så der er plusser og minusser ved, at Danmark skal møde England med Trent Alexander-Arnold på midtbanen, lød det fra Thomas Gravesen. 

I afspilleren over artiklen kan du se hele onsdagens udsendelse af Tipsbladets daglige EM-show.