Video : Tipsbladet
EM

- Jeg håber da, at Christian Eriksen starter ude

Serbiens landstræner Dragan Stojkovic har stor respekt for Danmark og ikke mindst Christian Eriksen.

MÜNCHEN (Tipsbladet): Skal Danmark videre, eller går turen hjem på onsdag?

Svaret får vi tirsdag aften på Allianz Arena, når landsholdet møder Serbien i den tredje- og afgørende gruppekamp. Bare et enkelt point bør sende Danmark videre ved EM, men serberne vil naturligvis gøre alt for at stikke en kæp i det rød-hvide hjul.

Serbiens landstræner Dragan Stojkovic er optimistisk, selv om det er blevet til et nederlag de tre gange, serberne tidligere har mødt Danmark. 

- Den vigtigste kamp for os i gruppen er mod Danmark, og jeg glæder mig meget. Klokken 21 er et perfekt tidspunkt. og Danmark er et godt hold med gode spillere. De spiller hårdt til og har hverken vundet eller tabt til dette EM. Jeg ser Danmark som et velorganiseret hold, der ofrer sig for hinanden. Nu er det face to face, og det blver hårdt, men vi tror på, at vi kan skrive et nyt kapitel i historien efter tre nederlag, siger Stojkovic. 

Den serbiske landstræner har især noteret sig én dansk spiller - Christian Eriksen.

- Eriksen er en spiller, som har betydet meget for fodbold i det hele taget, siger Dragan Stojkovic og tilføjer:

- Han har haft en fantastisk karriere, og jeg er så glad for at se, han stadig er i blandt os efter sine helbredsproblemer. Selvfølgelig vil jeg håbe, at han sidder på bænken i morgen, for han er en fremragende spiller.

- Hvis han starter inde, skal vi være ekstra opmærksomme. Vi skal holde Eriksen væk fra målet, og det bliver en opgave for vores midtbanespillere at holde en verdensklasse-spiller væk.

Serbiens landstræner har fulgt dansk fodbold tæt i en mange år.

- Historisk er Danmark er stærkt hold med stærke spillere. Danmark repræsenterer Skandinavien godt i fodbold og er altid på toppen. Jeg har stor respekt for dansk fodbold - landstræneren er dygtig, og det samme er spillerne, siger han.

Med en sejr over Danmark tirsdag aften, avancerer Serbien til ottendedelsfinalen - et nederlag vil betyde, at EM er slut. Sidstnævnte scenarie er Dragan Stojkovic helt klar over ikke vil blive godt modtaget i hjemlandet. 

- Der bliver nok noget polemik i så fald, men jeg kan ikke lide, når man ser negativt på tingene. Alle kan se, at Serbiens spillere kæmper for at opnå resultater, og det kan ingen tage fra os.

- EM er for de bedste i Europa, og niveauet er højt. Vi har kun vundet én gang tidligere ved et EM, mod Norge i 2000, så vi skal også være realistiske. Vi er ikke en nation med 50 sejre, og Danmark er et fantastisk hold, slutter landstræneren. 

Der er kickoff klokken 21.00 i morgen.