Foto: Getty Images
EM

Topmedlem: Italien og Tyrkiet skal dele EM i 2032

Det står tilsyneladende klart, at EM om ni år er fastlagt.

Mens VM i 2030 senest er blevet tildelt Spanien, Portugal og Marokko samt Argentina, Uruguay og Paraguay, hvor de første tre kampe skal spilles. Nu ser det ud til, at man også er ved at være klar til at præsentere værterne for EM i 2032 fra UEFA's side.

Det fortæller italienske Evelina Christillin, der er europæisk medlem af FIFA's topråd i et interview med Rai Radio 1, hvor hun kom ind på, at værtslandene tirsdag vil blive præsenteret, og her vil der ikke være nogen overraskelse.

- EM i 2032 vil blive tildelt Italien og Tyrkiet. Det er en færdig aftale. Storbritannien og Irland har fået 2028 og det har gjort feltet frit, og derfor er der givet grønt lys til Italien og Tyrkiet i Euro 2032.

- Afstemningen er blevet planlagt til i morgen i Nyon, og der vil være en kort præsentation af vores delegation bestående af forbundspræsident Gravani, Gigi Buffon og Ilaria D'Amico, lyder det fra Christillin.

Endvidere er det blevet slået fast, at det EM vil blive afholdt i fem byer.

- Det er en aftale lavet i UEFA af de italienske og tyrkiske forbund, selvom der ikke endnu er fastslået, hvilket fem byer. Det vil blive en slags konkurrence om at få renoveret eller bygget helt nye stadions, som er Italiens hovedproblem, forklarer hun.

Det vil blive ti byer, der skal præsentere deres projekter i slutningen af 2026.

Tildelingen af det førnævnte VM i 2030 er blevet kritiseret og kaldt en hån. Læs mere om det her.