Video : Tipsbladet
EM

Vild pris for danske fans: Så dyrt kan EM blive

Det kan komme til at koste op mod 134.000 kroner for to personer, hvis Danmark når finalen og man vil med hele vejen som fan.

EM er lige på trapperne, og allerede nu står det klart, at der vil være tusindvis af danske fans på vej til Tyskland, når det hele går løs med tre gruppekampe i første omgang mod England, Slovenien og Serbien. Det kan også blive til meget mere, og hvis det ender som i 1992, så vil det blive en stor oplevelse at gå med hele vejen for fansene.

Sådan en tur vil selvsagt ikke være i den billige ende for de fleste danskere, som både har udsigt til transporten til og rundt i Tyskland samt overnatninger. I en stor opgørelse fra Bonuscodebets bliver der peget på, hvor dyr den regning kan blive.

I gennemsnit forventes det, at to personer vil komme til at bruge 134.000 kroner, hvis de vælger at bo på hotel, mens en Airbnb-løsning vil gøre det samlede beløb til 89.000 kroner, hvis Danmark når helt til finalen.

Estimeringen omfatter også priser på både mad og billetter til kampene, ligesom der er stor forskel på, hvorvidt man tager toget til de byer, som ens kampe bliver spillet i - eller man tager flyet.

Prisen på tog mellem byerne er på 1.850 kroner, mens flybilletterne vil være på 12.065 kroner, hvis man skal rejse mellem forskellige tyske stadioner under EM.

Dernæst er der hotellerne, hvor det ifølge booking.com vil være 75.458 kroner, mens Airbnb vil være 30.995 kroner. Dernæst forventes det, at man vil bruge 18.371 kroner på mad - og 27.370 kroner på billetterne til kampene.

EM begynder for Danmarks vedkommende 16. juni, og finalen spilles 14. juli. Dermed vil der vente den helt hardcore fan en lille måned i Tyskland, hvis man skal følge de danske drenge hele vejen.

For overblikkets skyld er hele udregningen her:

1.850 kroner på at rejse mellem forskellige tyske stadioner under EM, hvis de rejser med tog // 12.065 kroner, hvis man vælger flybilletter til EM.

75.458 kroner på hoteller // 30.995, hvis man vælger Airbnb.

18.371 kroner på mad.

27.370 kroner på EM-billetter.