• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Ambitiøse Riddersholm drømmer om Europa League-gruppespil

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Selv om SønderjyskE er i overhængende fare for at ryge ud af Europa efter bare én kamp, er klubben nødt til at sætte en ambitiøs målsætning, lyder det fra Glen Riddersholm.

Af Ole Hoffskov

Da SønderjyskE senest var repræsenteret i Europa, blev holdet slået ud i Tjekkiet.

Her fire år senere kan det samme ske for de danske pokalvindere.

SønderjyskE er i hvert fald voldsomt undertippede, når holdet i tredje runde af Europa League-kvalifikationen møder de tjekkiske vicemestre fra Viktoria Plzen, der har leveret fine resultater nationalt og internationalt de seneste år. 

Men man skal som bekendt ikke lægge sig ned på forhånd, og det har SønderjyskE heller ikke tænkt sig, fastslår cheftræner Glen Riddersholm.

Læs også:Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

- Det ville med al sandsynlighed blive svært for os, og det blev det så også med Viktoria Plzen. Det er et rigtig stærkt hold, som er på vej frem, og de har præsteret fint i Europa de seneste år, så vi får vores sag for, men jeg kan garantere, at vi ikke kommer til at spille vores chance, siger Riddersholm til tipsbladet.dk.

Han fastslår, at SønderjyskE er nødt til at være ambitiøse, selv om de møder hold, der er bedre end dem selv, og derfor træder Haderslev-klubben også ind i Europa League-kvalifikationen med det ultimative for øje.

- Det hele bliver afgjort på dagen, og sådan var det også, da vi vandt pokalen, så det har vi gode erfaringer med. Vi er helt klart undertippede, men vi skal vise os frem på værdig vis, og vi tager til Tjekkiet for at vinde, og det overordnede mål er et komme i gruppespillet. Det er ambitiøst, men det skal vi også være.

Som useederet i tredje runde kunne SønderjyskE ikke undgå at få en svær modstander. Derfor er det lige før, at Glen Riddersholm ærgrer sig mest over, at holdet trak udebane.

Læs også:Tidligere FC Nordsjælland-profil vender hjem til hollandsk fodbold

- Det havde selvfølgelig  været et ønskescenarie at få hjemmebane, men det fik vi ikke, og det bliver en god udfordring at spille på udebane i Tjekkiet. Det er sådanne oplevelser, der kan være med til at flytte kulturen og hverdagen i vores klub, så vi tager imod udfordringen og gælder os til den, selv om det selvfølgelig ikke er nogen drømmelodtrækning, siger han.

Selv om SønderjyskE ikke er en klub med store europæiske traditioner, er der alligevel en lang række spillere i truppen, der har prøvet det. Marc Pedersen, Pierre Kanstrup, Marc Dal Hende og Johan Absalosen var med for SønderjyskE senest, at klubben var i Europa, og derudover kan Mads Albæk, Patrick Banggaard, Rilwan Hassan og Anders K. Jacobsen europæiske fremvise europæiske kampe på CV'et.

- Det er naturligt at samle de spillere, der har prøvet det før, og dem har vi heldigvis mange af i SønderjyskE. Der er mange, der godt ved, hvad det vil sige at spille i Europa, og så forventer jeg, at vores dygtige unge spillere, som er på vej frem, griber chancen og viser sig godt frem, lyder det fra Glen Riddersholm.

Opgøret mellem Viktoria Plzen og SønderjyskE spilles den 24. september. 

Læs også:Riddersholm efter nederlag til St Pauli: God test før mødet med FCM

Læs også:Makienok og St. Pauli slog Sønderjyske i Hamborg

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2020

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus