• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Lasse Sylvest Mikkelsen

Danmark placering på vigtig UEFA-rangliste i fare

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Gårsdagens resultater i Europa League gik ikke helt som ønsket set med danske øjne, hvor vi gerne vil have så mange hold med i kvalifikationen til de europæiske turnering.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Fem af seks kampe skulle flaske sig for, at Danmark kunne beholde sin plads i top 15 på UEFA's koefficientliste, der afgør hvor mange hold hvert enkelt land får med i de kommende europæiske klubturneringer.

Danmark er aktuelt på en 14. plads, der giver to pladser i Champions League-kvalifikationen, én plads i Europa League-kvalifikationen og to pladser i den kommende Europa Conference League, der begynder fra 2022/23-sæsonen.

Læs også:Klubopkøb i DK: Billige talenter og god tv-aftale

Hvis Danmark fortsat skal have mulighed for at sende fire hold ud i Europa, så er det vigtigt, at vi beholder vores plads i top 15, og efter gårsdagens resultater i Europa League, er pladsen stadig i spil.

For det var kun to af de seks kampe, der flaskede sig, som de skulle. Hele fire nationer har derfor stadig mulighed for at overhale Danmark. Den gode nyhed for Danmark er, at de to tætteste konkurrenter Cypern (15. plads) og Serbien (16. plads) ikke har flere hold tilbage i turneringen.

Læs også:Ombejlet Bah: Andre klubber var også interesserede

Det har Schweiz, Grækenland, Kroatien og Tjekkiet, der indtager de fire efterfølgende pladser på koefficientslisten. Danmark har fortsat et godt forspring til de fire nationer med 2,100 point ned til nærmeste konkurrent i Schweiz.

Derfor kræver det ekstraordinære gode præstationer fra de tilbageværende nationer, hvis de skal overhale Danmark. En sejr giver nemlig 0,400 point for de nationer , der har haft fem hold med i de europæiske turneringer (Kroatien, Tjekkiet og Grækenland) og 0,500 point for de hold, der har haft fire hold (Schweiz) med, mens en uafgjort giver halvdelen. Derudover kommer point for kvalifikation til kvartfinale, semifinale og finalen.

Hvis man er tilhænger af danske hold i de europæiske turneringer, skal man derfor krydse fingre for, at ingen af de fire hold Young Boys (Schweiz), Olympiakos (Grækenland), Dinamo Zagreb (Kroatien) eller Slavia Prag (Tjekkiet) går videre i næste runde.

Læs også:Dansk pokalvinder kan få økonomisk fordel af at tabe i Superligaen

Læs også:Spillede med Celtic i 2016: Sådan var CL for Sviatchenko denne gang

Læs også:Video: FC Midtjylland på pointjagt for Danmark

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Optakt: Brøndby - AGF

Der venter endnu et topopgør, der kan få stor betydning for begge hold. Et nederlag kan koste dyrt i tabellen.

Mere Superliga

Fokus