• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

FC København-boss siger Malmö imod: Det er simpelthen ikke korrekt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Malmö FF kritiserede blandt andre FC København for sikkerheden ude foran Telia Parken i torsdags, men årsagen er, at de svenske fans ankom sent, siger FCK-boss. Derudover passer det ikke, at FCK havde lovet tre indgange, lyder det.

Af Anders Dehn

Det er ikke ofte, at fodboldklubber anklager hinanden offentligt for ikke at have styr på sikkerheden til europæiske kampe, men det var netop, hvad Malmö FF gjorde mod FC København onsdag morgen.

Der var pladsmangel og til tider kaos ude foran udebaneafsnittet, og folk blev mast op mod hegn, hvilket var decideret farligt, hævdede den svenske klub. 

Forklaringen på, at der var trangt ude foran Malmö-fansenes indgange, er ifølge FC København, at mange af de svenske tilhængere ankom senere, end hvad godt var.

- Malmö-fans ankommer først 45 minutter før kickoff, selv om de havde fået at vide gentagne gange, at de skulle komme i god tid. Nogle nede bagved oplever måske, at det tager lang tid, og så går de måske gå i panik for at nå at komme ind og maser dem foran. Det er der, problemet opstår; fordi de kommer for sent. Vi skal have 2500 mennesker ind, og så er det svært at nå, siger kommunikationschef Jes Mortensen til tipsbladet.dk.

Læs også:Malmö kritiserer egne fans, FCK og politiet: Forlanger møde og forklaring

Malmö FF skrev desuden, at klubben har rettet henvendelse til FCK med sine klagepunkter, hvilket stemmer. Mortensen undrer sig dog over, at svenskerne først lod høre fra sig efterfølgende og ikke på kampdagen.

Har UEFA lavet nogen anmærkninger på sikkerheden?

- UEFA laver altid sikkerhedsrapporter. Den ser fornuftig ud langt hen ad vejen. De har noteret noget pyro, men det har ikke noget med det her at gøre, siger Jes Mortensen.

Tipsbladet.dk har fået indsigt i dele af UEFA's sikkerhedsrapport. Den noterer, at udebaneafsnittet var korrekt adskilt fra de øvrige tribuneafsnit, og at gennemstrømningen af menneskemængden (crowd flow) ved indgangene forløb således:

Læs også:FCK dropper vagt: Sparkede til liggende Malmö-fan

- Crowd flow management udført korrekt, let gennemstrømning, kun få køer, fordi FC København-fans ankom sent, og Malmö FF-fans ankom i stort antal på det samme tidspunkt.

Malmö FF kritiserede desuden, at FC København på stadionbesøget to dage før kampen havde vildtledt, hvad angår antallet af indgange for udebanefansene. Der var kun to åbne i stedet for de tre, FCK havde sagt, mente svenskerne. Det passer dog ikke, siger Jes Mortensen.

- De har adrig fået at vide, at der var tre indgange. De har endda modtaget tegninger af det på forhånd, så det er simpelthen ikke korrekt. Det er rigtigt, at der findes tre indgange, D1-3, men det var kun D2 og D3, der var åben. Det blev de gjort opmærksom på, så det forstår vi ikke, de siger, lyder det fra kommunikationschefen.

Malmö FF kritiserede også egne fans for deres opførsel i København. Læs mere om den svenske kritik her.

Læs også:Malmö-dansker vil ændre svensk sæson: Det er ikke optimalt

Læs også:FC København møder storklub i Europa League

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: FC Midtjylland kan rystes

Superliga

Mere Superliga

Fokus