Video : Tipsbladet
Generelle

Afsløring: Lars Friis overtager storklub

Den tjekkiske topklub Sparta Prag mister Brian Priske til Feyenoord, men afløseren bliver også dansk.

Feyenoord står foran at hente danske Brian Priske som ny cheftræner efter Klopp-afløseren Arne Slot, men Priskes hidtidige klub Sparta Prag slipper ikke taget i den danske trænerskole, der har givet klubben stor succes i form af to mesterskaber.

Således bliver det Brian Priskes assistenttræner Lars Friis, der avancerer i Sparta Prag og ifølge Tipsbladets oplysninger om kort tid bliver præsenteret som ny cheftræner i den tjekkiske hovedstadsklub.

Lars Friis har været assistenttræner for Priske i Prag siden december 2022, og nu skal den tidligere Viborg- og AaB-cheftræner stå i spidsen for de ambitiøse tjekker, der ligesom FC Midtjylland træder ind som seedet i anden runde af Champions League-kvalifikationen i slutningen af næste måned.

Det er endnu ikke afklaret om Sparta Prags fysiske træner Christian Clarup og assistenttræner Lukas Babalola bliver del af Brian Priskes stab i Feyenoord, eller om de fortsætter i Sparta Prag under Lars Friis' ledelse.

Lars Friis har været assistenttræner i FC Midtjylland og AGF og andetholds- og udviklingstræner i Brentford, mens han var cheftræner i Viborg FF i 2021-2022 og derefter AaB-cheftræner i 2022 indtil en fyring i september måned det år.

Også danske Jakob Michelsen og norske Ronny Deila har været nævnt som kandidater til jobbet i Prag, der nu altså bliver Lars Friis'.

Sparta Prag har danskerne Peter Vindahl og Asger Sørensen i førsteholdstruppen, mens den tidligere FC Midtjylland-anfører, finske Tim Sparv, er tilknyttet klubben som ungdoms- og reserveholdstræner.

Feyenoord har, som Tipsbladet forleden afslørede, indvilliget i at betale omkring halvanden million euro, svarende til 11 millioner kroner, for Brian Priske, der får en treårig kontrakt i Rotterdam - læs mere om det her.